H … έκρηξη της Gumpert με ένα νέο μοντέλο που ονομάζεται Explosion

H … έκρηξη της Gumpert με ένα νέο μοντέλο που ονομάζεται Explosion

Ονομάζεται Explosion (έκρηξη η μετάφραση της λέξης στα ελληνικά) και αποτελεί το νέο δημιούργημα της Gumpert. Πρόκειται για ένα τετρακίνητο κουπέ 420 ίππων με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και καιρό η εικόνα που είχαμε για την υπό πτώχευση Gumpert ήταν «να ζούμε να την θυμόμαστε». Η γερμανική εταιρία όμως έκανε την έκπληξη στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζοντας ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο.

 

Το Gumpert Explosion  είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο , χωρίς όμως να είναι τόσο ακραίο όσο το περίφημο Apollo. Το νέο δημιούργημα της  Gumpert είναι εξοπλισμένο με σύστημα all-wheel -drive και ένα 2.0-λίτρων κινητήρα που αποδίδει 420 hp στις 6.450 σ.α.λ. και 520 Nm ροπής στις 4.550 rpm .

Με τη βοήθεια αυτού του κινητήρα, το Gumpert Explosion είναι σε θέση να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα . Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6 -τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

 

Το σπορ μοντέλο έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος ενώ το σασί είναι σωληνωτό και το πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Η Gumpert ότι η τιμή του μοντέλου ξεκινά στις 105.000 ευρώ . Ωστόσο , η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν αναφέρει πότε θα βγει στην αγορά .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα