Βίντεο: Η μία πλευρά του Χαλεπιού βομβαρδίζεται, η άλλη διαφημίζεται για τουρισμό!

default image

Πολυτελή ξενοδοχεία και καταπράσινα πάρκα φαίνονται στο βίντεο του υπουργείου τουρισμού της Συρίας, την ώρα που στην άλλη πλευρά της πόλης χάνουν τη ζωή τους άμαχοι (vid)

Τις ομορφιές του…Χαλεπιού, τμήμα του οποίου ελέγχεται από τους αντάρτες και βομβαρδίζεται από το καθεστώς με τις ανθρώπινες απώλειες ακόμα και αμάχων να είναι ουκ ολίγες, διαφημίζει το υπουργείο τουρισμού της Συρίας.

Σε βίντεο με εναέρια πλάνα που ανάρτησε το υπουργείο στην σελίδα του στο facebook, φαίνονται πολυτελή ξενοδοχεία, εκκλησίες, μουσουλμανικά τεμένη και ένα όμορφο καταπράσινο πάρκο. Φυσικά όλα αυτά βρίσκονται στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Το περίεργο αυτό βίντεο τιτλοφορείται “Θέληση της Ζωής”, με τους δημιουργούς του πιθανότατα να εννοούν “Θέληση για Ζωή”.

Οι εικόνες αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες και δείχνουν την ολοκληρωτική καταστροφή στην ανατολική πλευρά του Χαλεπιού. Εκεί οι βομβαρδισμοί, μετά το τέλος της εκεχειρίας στις 19 Σεπτεμβρίου, είναι και πάλι καθημερινοί, με τον πόλεμο να μαίνεται.

Δεν γνωρίζουμε αν κάποιος πειστεί από το εν λόγω βίντεο να πάει για διακοπές στο Χαλέπι, με τις συριακές αρχές να θέλουν μάλλον περισσότερο να δείξουν ότι η ζωή συνεχίζεται στην πόλη, τουλάχιστον στο τμήμα που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Να σημειωθεί ότι στα τέλη του Αυγούστου το υπουργείο τουρισμού της χώρας είχε προκαλέσει και πάλι αίσθηση, όταν είχε δημοσιεύσει βίντεο-διαφήμιση της Ρίμα, ένας παραθαλάσσιου θερέτρου, βόρεια της Ταρτούς, η οποία ελέγχεται από το καθεστώς.

Πηγή: France24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα