Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Ντράγκι – Λαγκάρντ

Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Ντράγκι – Λαγκάρντ
Interview of Greece's Prime Minister Alexis Tsipras on the referendum held on July 5, in state broadcaster ERT, in Agia Paraskevi, Athens on June 29, 2015. / 5 , , , 29 2015. SOOC

Πυρετός διαβουλεύσεων και τηλεφωνικών συνομιλιών πριν το αυριανό κρίσιμο Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής. Τα είπαν στο τηλέφωνο Τσίπρας - Λαγκάρντ - Ντράγκι, αλλά και λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και την Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι

Ο πρωθυπουργός με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Με την κ. Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, την οποία επικαλείται το Bloomberg, η κ. Λαγκάρντ πρόσφερε στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια, ενώ κατέστησε σαφές ότι το Ταμείο δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς τη χώρα, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλε – ως όφειλε – 1,53 δισ. στο ΔΝΤ, στις 30 Ιουνίου. Το Ταμείο κήρυξε άμεσα την οφειλή ως ληξιπρόθεσμη, παγώνοντας κάθε οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα.

Εντός της ημέρας, η διευθύντρια του Ταμείου είχε δηλώσει ότι “το ΔΝΤ λαμβάνει υπ’ όψιν το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν αυτό μας ζητηθεί”.

Στο τηλέφωνο τα είπε Τσίπρας και με Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, η επικοινωνία έγινε ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα