Βίντεο: Οι στιγμές των πιλότων προτού επιβιβαστούν στη μοιραία πτήση

default image

Στη δημοσιότητα βίντεο του πιλότου και του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines στιγμές προτού επιβιβαστούν στο αεροσκάφος (Vid)

Βίντεο του πιλότου Zaharie Ahmad Shah και του συγκυβερνήτη στιγμές προτού επιβιβαστούν στο αεροσκάφος και ενώ υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Kuala Lumpar δόθηκε στη δημοσιότητα.

Αξιωματούχοι αποδίδουν στον 27χρονο συγκυβερνήτη Fariq Abdul Hamid τα τελευταία λόγια “όλα εντάξει, καληνύχτα” της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Από το μήνυμα αυτό δεν φάνηκε να υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο αυτό δόθηκε ενώ ένα από τα συστήματα επικοινωνίας του αεροσκάφους είχε ήδη απενεργοποιηθεί.

Τα δεδομένα αυτά ενισχύουν τις υποψίες πως κάποιος που γνώριζε τους ελέγχους συμμετείχε με κάποιο τρόπο την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

 

Εκτιμούν μάλιστα ότι είναι πιθανό να έχει προσγειωθεί αεροσκάφος και να έστειλε δορυφορικό σήμα από το έδαφος.

Έγινε παράλληλα γνωστό πως η σύζυγος και τα τρία παιδιά του πιλότου εγκατέλειψαν το σπίτι στο οποίο ζούσαν μία ημέρα προτού εξαφανιστεί το αεροσκάφος.

Ενώ ερευνητές διεξήγαγαν έρευνες στα σπίτια των δύο ανδρών, οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν πως οι δύο πιλότοι δεν απαίτησαν να πετάξουν μαζί.

Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να έχει “απαχθεί” το αεροσκάφος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική τρομοκρατική επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα