Δημοψήφισμα: Είπαν ΟΧΙ στην πρόταση, αλλά ΝΑΙ στο ευρώ

Δημοψήφισμα: Είπαν ΟΧΙ στην πρόταση, αλλά ΝΑΙ στο ευρώ

Μπορεί να είπαν βροντόφωνα ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών, ωστόσο, ζητούν να παραμείνουν στην Ευρώπη. Επιλογή που προφανώς δεν υπήρχε στο ψηφοδέλτιο. Αναλυτικά τα "ψιλά γράμματα" των δημοσκοπήσεων

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων από τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα 2.000 πολιτών δημοσίευσαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι τελικά, ούτε Exit Polls, αλλά δημοσκοπήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, τις οποίες διεξήγαγαν τηλεφωνικά εταιρίες δημοσκοπήσεων. Στις 21.00 αναμένεται το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα της Singular Logic.

Και ενώ σε μία πρώτη εικόνα, αλλά και παράσταση νίκης, το ΟΧΙ προηγείται  +/- 3% από το ΝΑΙ στην πρόταση των δανειστών, σημαντικό είναι να ρίξουμε μία ματιά στη θέληση των πολιτών να παραμείνουν στο ευρώ και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την GPO για το Mega, το 74,1% απαντά ναι ή μάλλον ναι, ενώ μόλις το 24,5% όχι ή μάλλον όχι. Το 1.4% απαντά Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

Την ίδια στιγμή, στη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για τον ANT1, το 81% ψηφίζει υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Στην Ελλάδα τα διεθνή βλέμματα

Στην Ελλάδα έχει στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον αναμένοντας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου έχει κατακλυστεί από πάρα πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Τύπου περισσότεροι από 1.000 είναι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτογράφοι από όλα τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ που έχουν πάρει διαπιστεύσεις για να καλύψουν από το Ζάππειο τις εξελίξεις.

Συντριπτική είναι η παρουσία των ξένων απεσταλμένων των ΜΜΕ και σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ξεπερνούν τους 540 που εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα.

Εκτός από τις χώρες της ΕΕ έχουν έρθει να καλύψουν τα γεγονότα δημοσιογράφοι από ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, Γεωργία, Ελβετία, Καναδά, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Κολομβία, Ρωσία, Ιράν και Αίγυπτο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα