Συνεδριάζει τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης το Euro Working Group για την Ελλάδα

Συνεδριάζει τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης το Euro Working Group για την Ελλάδα
Εuroworking Group για την Ελλάδα

Όλα έτοιμα για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις αρχικά με το euro working group που αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα. Τι θα κάνει η ΕΚΤ

Συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, αύριο Δευτέρα 6 Ιουλίου  το Euro Working Group, με στόχο την προετοιμασία του Eurogroup και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όπως είχε ήδη αποφανθεί το τελευταίο Eurogroup που είχε συνεδριάσει την 1η Ιουλίου, οι διαπραγματεύσεις παγώνουν έως και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με στόχο την επανεκκίνησή τους από Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, το Euro Working Group συνεδρίαζε και όλες τις τελευταίες ημέρες, προετοιμάζοντας, παρασκηνιακά, το έδαφος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να λάβει αποφάσεις για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει το ύψος του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Ωστόσο, η ΕΚΤ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου μέσα στην εβδομάδα για τις ελληνικές τράπεζες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα