Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης με Alpha – Star

Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης με Alpha – Star
Συνέντευξη Τύπου από τον νομικό εκπρόσωπο του τηλεοπτιοκού σταθμού Alpha Πάνο Λαζαράτο με αντικείμενο τη διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο νομικός εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, ανέλυσε το οπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος, από τη ΓΓΕΕ και ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Τι απαντά η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στο εσωτερικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο νομικός σύμβουλος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, Παναγιώτης Λαζαράτος.

Ο κ.Λαζαράτος που κατάφερε μετά από νομικές ενέργειες να αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό των καμερών του κτηρίου της Καλλιθέας, ανέλυσε παραθέτοντας συγκεκριμένους χρόνους, την περίεργη για εκείνον και τους συνεργάτες του κινητικότητα μέσα στο κτήριο.

Όπως κατήγγειλε, ο έλεγχος κατά την είσοδο των αστυνομικών, των ανθρώπων που έφεραν το φαγητό και των μελών της αποστολής ήταν ελλιπής ή ακόμη και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτος, γεγονός που κατά τον κ.Λαζαράτο γεννά ερωτηματικά σχετικά με το υλικό που διακινούνταν μέσα στο κτήριο.

Μάλιστα, ανέφερε περιπτώσεις όπιου το ειδικό μηχάνημα ελέγχου χτυπούσε “κόκκινο” με τους άνδρες ασφαλείας να μένουν ατάραχοι. Στη συνέχεια παρατήρησε τις κινήσεις δύο συγκεκριμένων αστυνομικών που χρησιμοποιούσαν με μεγάλη συχνότητα την τουαλέτα ενός συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, έχοντας μάλιστα συναντήσεις και με αρχηγό αποστολής, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει σε ποιο σταθμό αναφέρεται.

Με τις αναφορές αυτές ο κ.Λαζαράτος άφησε ξεκάθαρους υπαινιγμούς για το ρόλο των αστυνομικών, “φωτογραφίζοντας” τους ως μεσολαβητές μιας ενδεχόμενης δραστηριότητας που αφορά τον ίδιο το διαγωνισμό.

Αυτό το υλικό σύμφωνα με τον κ.Λαζαράτο είναι ικανό να προκαλέσει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και την ακύρωση του διαγωνισμού ως διάτρητου. Προσέθεσε πως εστάλη ήδη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρονται όλα -και η στάση του Γ.-Β. Καλογρίτσα και οι μηδενικές προσφορές του Ιβ. Σαββίδη, όπως τόνισε, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση από πλευράς των σταθμών που εκπροσωπεί μηνυτήριας αναφοράς.

Τέλος, ο κ. Λαζαράτος απευθύνθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καλώντας τον να δει και αυτός το υλικό του κλειστού κυκλώματος και να διοργανώσει από την αρχή νέος διαγωνισμός ακυρώνοντας τον διαγωνισμό “έκτρωμα” όπως τον χαρακτήρισε που μας “ντροπιάζει διεθνώς”.

Η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης

“Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες «αποκαλύψεις – βόμβα» που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα