Deepwater Horizon: Η ταινία πίσω από την αληθινή ιστορία ηρώων της πραγματικής ζωής

Deepwater Horizon: Η ταινία πίσω από την αληθινή ιστορία ηρώων της πραγματικής ζωής

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία –η οποία σημειωτέον, απέφερε το μεγαλύτερο πρόστιμο όλων των εποχών για τον πετρελαϊκό κολοσσό BP (62 δισεκατομμύρια ευρώ)- η ταινία Deepwater Horizon ακολουθεί το χρονικό της τεράστιας καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικό.

Ήταν 20 Απριλίου του 2010, όταν στην πλωτή πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon συνέβη μία ανείπωτη τραγωδία, αποτέλεσμα ανεξέλεγκτης έκρηξης κατά την άντληση «μαύρου χρυσού». Περιβαλλοντικά, το συμβάν αποτέλεσε τη μεγαλύτερη καταστροφή σε αμερικανικό έδαφος, διαταράσσοντας ανεπιστρεπτί το οικοσύστημα της περιοχής, που ακόμα «αιμορραγεί».

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μοναδική επίπτωση του δυστυχήματος. Έντεκα μέλη του πληρώματος του Deepwater Horizon έχασαν τη ζωή τους, και θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα, αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που την κατάλληλη στιγμή έπραξαν με ηρωισμό.

Έχοντας ως μπροστάρη τον σταρ, Μαρκ Ουόλμπεργκ, ως αρχιμηχανικό και σπουδαίους βετεράνους του σινεμά όπως ο Κερτ Ράσελ (στο ρόλο του υπεύθυνου ασφαλείας) και ο Τζον Μάλκοβιτς (ως “ψυχρός” εκπρόσωπος της BP), το φιλμ καταφέρνει κάτι που σπανίως βλέπουμε στον κινηματογράφο: να παρουσιάσει μία άκρως ρεαλιστική οπτική του συμβάντος, χωρίς περιττές ενέργειες και εξωπραγματικές σκηνές. Μολαταύτα, κατορθώνει να μας εντυπωσιάσει στον υπερθετικό βαθμό με τη δράση του, για την οποία σύσσωμος ο διεθνής τύπος μίλησε με τα καλύτερα λόγια, σχολιάζοντας πως «νιώθεις σαν να βρίσκεσαι κι εσύ στο επίκεντρο των εξελίξεων».

Η ταινία κυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, από την Odeon.

Δείτε το trailer:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα