Η συχνή αλλαγή των κωδικών δεν μπορεί να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα

Η συχνή αλλαγή των κωδικών δεν μπορεί να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα

Η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα ή σε online υπηρεσίες δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών (Pics)

Οι αρχές της ηλεκτρονικής προστασίας στη Βρετανία προειδοποιούν πως πλέον, η συνεχής αλλαγή κωδικών για να αποτρέψουμε τους χακερ να “κλέβουν” τα προσωπικά μας στοιχεία, που έχουν καταχωρηθεί στους διάφορους ιστοτόπους που χρησιμοποιούμε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ηλεκτρονικής προστασίας, που ειδικεύεται στην προστασία των δεδομένων των χρηστών των online υπηρεσιών των βρετανικών τραπεζών και του δημοσίων υπηρεσιών η συχνή αλλαγή των κωδικών δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για τους χακερ.

 

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας υποστηρίζουν πως “Όσες περισσότερες φορές γίνεται αλλαγή των κωδικών, τόσο πιο αυξημένες είναι οι πιθανότητες ένα λογαριασμός να παραβιαστεί.”

“Πολλές από τις υπηρεσίες που ζητούν την εναλλαγή των κωδικών είναι σαν να εξαναγκάζουν τους χρήστες να κάνουν την αλλαγή, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι απ’αυτούς να επιλέγουν παρόμοιους κωδικούς με αυτούς που είχαν, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί να είναι πιο ευάλωτοι”, συμπληρώνουν.

 

Παράλληλα, οι χρήστες μπορεί να ξεχάσουν τους νέους κωδικούς δίνοντας στους χάκερ την ευκαιρία να δράσουν και να πάρουν τον έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων.

Έτσι, η υπηρεσία προτείνει στις διάφορες ιστοσελίδες, όπως τα e-mail, να μην ζητούν από τους χρήστες την αλλαγή των κωδικών τους, αλλά να επεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση που ο εκάστοτε λογαριασμός παραβιαστεί.

(Πηγή: Unilad)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα