Αναβλήθηκε η συζήτηση για την ανάπλαση της Λεωφόρου

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την ανάπλαση της Λεωφόρου

Η συζήτηση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά στην αναβάθμιση της έδρας του Παναθηναϊκού στη λ. Αλεξάνδρας

Για την 9η Μαρτίου 2015 αναβλήθηκε η συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την αναβάθμιση της έδρας  του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το αίτημα αναβολής υπέβαλε η πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκού, καθώς όπως αναφέρθηκε, υπάρχει σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Πολιτισμού και αναμένεται η  απάντηση.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα που τέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού είναι εάν στην περίπτωση της  χορήγησης  του κονδυλίου για την αναβάθμιση του γηπέδου υπάγεται στο νομοθετικό πλαίσιο του 2013 ή του μεταγενέστερου του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο είχε  «κόψει» ως παράνομο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που είχε  χορηγηθεί  στον Παναθηναϊκό από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στους Αμπελόκηπους. Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου  είχαν κρίνει ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει ασκήσει έφεση επί της επίμαχης απόφασης, η οποία δεν ενέκρινε το κονδύλι την αναβάθμιση του γηπέδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα