Απάντηση στο Φίλη μέσω Τζανακόπουλου

Απάντηση στο Φίλη μέσω Τζανακόπουλου
Briefing to the political reporters by the new Government Spokesman Dimitris Tzanakopoulos, in Athens, on Nov. 8, 2016 / , , 8 , 2016 SOOC

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον πρώην υπουργό Παιδείας όσον αφορά στο άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Φλαμπουράρης κάλεσε την Ευρώπη να αποφασίσει ποια η στάση της απέναντι στο ΔΝΤ

“Δε θα κριθούμε τόσο από τη συμφωνία, όσο κυρίως από τι θα μπορούσαμε να κάνουμε πέρα από τη συμφωνία”, είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος απάντησε και στον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη όσον αφορά στο άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Τζανανόπουλος επισήμανε ότι ένα σημαντικό σημάδι μείωσης των ανισοτήτων θα είναι η αντιστροφή της πτωτικής τάσης, που εμφανίζει από το 2009 ο δείκτης μεριδίων μισθών προς το ΑΕΠ και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εστιάσει επίσης σε κοινωνικό κράτος, προσφυγικό, δημοκρατικές ελευθερίες και στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

“Στην βάση αυτών των 5 κρίσιμων πυλώνων πρέπει να οικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες και είναι άστοχο και άκαιρο να στρέφουμε διαρκώς τη συζήτηση στο πολιτικό επίπεδο και στα πολιτικά ανοίγματα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ”, πρόσθεσε.

“Αυτή τη στιγμή γίνονται δειλά βήματα αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού μοντέλου από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά τέτοιες εξελίξεις δεν βλέπουμε στην Ελλάδα. Είναι ακριβώς για αυτό το λόγο που βεβαίως μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα, όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας”, εκτίμησε.

Ο κ.Τζανακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι: “Υπάρχει ένα αντισυστημικό ρεύμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να το εκφράσει. Τα ανοίγματα αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν ευνοούν αυτή την στρατηγική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.”

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κάλεσε την Ευρώπη να αποφασίσει ποια είναι η στάση της σε σχέση με το ΔΝΤ και όχι να “πετά το μπαλάκι” στην Ελλάδα.
“Πρέπει να αποφασίσει η Ευρώπη ποια είναι η στάση της σε σχέση με το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα”, τόνισε ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες.

“Άλλες ευρωπαϊκές χώρες το θέλουν και άλλες όχι”, επισήμανε ο κ. Φλαμπουράρης και υπογράμμισε ότι “πρέπει να αποφασίσει η Ευρώπη για το θέμα αυτό και όχι να πετά το “μπαλάκι” στην Ελλάδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα