Ποια αεροπορική σταματάει το δωρεάν φαγητό στις πτήσεις από και προς Ελλάδα;
Η ιστορική εταιρεία με καθημερινές πτήσεις σε αεροδρόμια της Ελλάδας αλλάζει την πολιτική της από τον προσεχή Ιανουάριο. Τι κάνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές εταιρείες και η Aegean
- 29 Σεπτεμβρίου 2016 14:01
“Μην φας, κράτα την όρεξη σου για το αεροπλάνο” ήταν μία φράση που εισέπραττες συχνά από την παρέα σου όταν λοξοδρομούσες σε κάποιο από τα εστιατόρια του αεροδρομίου. Πλέον όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και τον δρόμο που άνοιξαν οι εταιρείες low cost για να μειώσουν το κόστος ακολουθούν και οι υπόλοιπες εταιρείες χάνοντας έτσι ένα από τα ελάχιστα πλεονεκτήματα που είχαν.
Η British Airways ανακοίνωσε ότι από 11 Ιανουαρίου, σε κοντινές και μεσαίας απόστασης πτήσεις (σ.σ. αυτές έως και 5 ωρών όπου συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα) σταματάει την δωρεάν παροχή φαγητού και ποτού στην οικονομική θέση. Ακολουθώντας την πολιτική των low cost εταιρειών θα πουλάει σνακ (που φέρουν την υπογραφή των Marks & Spencer) και ροφήματα σε σχετικά “τσιμπημένες” τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μία κούπα τσάι θα προσφέρεται έναντι 2,3 λιρών και το τζιν τόνικ 6 λίρες. Η πληρωμή των προϊόντων δεν θα μπορεί να γίνει με μετρητά αλλά μόνο με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
Η κίνηση αυτή δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στους ναύλους και είναι μία απόφαση που πήρε η British, μεταξύ των άλλων, στα πλαίσια ενιαίας πολιτικής στον συγκεκριμένο τομέα με τις Aer Lingus, Iberia και Vueling με τις οποίες μοιράζεται κωδικούς πτήσης.
Σε σχετικό άρθρο του independent γίνεται ειδική αναφορά για την περίπτωση της Aegean ως η εταιρεία η οποία προσφέρει “γενναιόδωρα γεύματα ακόμη και στις κοντινές πτήσεις”. Σε επικοινωνία που είχε το news247 με την ελληνική αεροπορική εταιρεία, εκπρόσωπος της ανέφερε ότι με τις εξελίξεις πρέπει να είναι η τελευταία στην Ευρώπη η οποία συνεχίσει να προσφέρει ζεστά γεύματα στις πτήσεις εξωτερικού ενώ στο πλαίσιο του ‘Aegean for Families’ ανανέωσε και επανασχεδίασε και τα παιδικά γεύματα δίνοντάς τους μάλιστα το όνομα ‘Junior Pilots’ σε αρμονία με τα υπόλοιπα inflight παιδικά αντικείμενα που εισήγαγε για πρώτη φορά, διαφοροποιώντας τα ανάλογα με την ηλικία του μικρού ταξιδιώτη.