Γεννηματά: Κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν το ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν το ΠΑΣΟΚ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τόνισε ότι «δικαίως» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορούν να βγουν από τα γραφεία τους». Χαρακτήρισε «έκτρωμα» το ασφαλιστικό πολυνομοσχέδιο.

Την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ στις κοινωνικές πολιτικές υπερασπίστηκε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχέδιου υποστηρίζοντας ότι το κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε στην Ελλάδα πριν από το ΠΑΣΟΚ.

«Κανείς δε μπορεί ν ξαναγράψει την ιστορία για να καλύψει την ανεπάρκειά του. Το κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Εξαπέλυσε, μάλιστα, επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ διαφοροποιώντας τη θέση της τόσο από τα «ψέματα» του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη συντηρητική παράταξη που θέλει όπως είπε «την κοινωνία στη γωνία».

Η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε «νομοσχέδιο έκτρωμα» το ασφαλιστικό και χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η μεταρρύθμιση δεν επιφέρει μειώσεις στις κύριες συντάξεις. «Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά ριζική αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος» και κατήγγειλε κρυφές μειώσεις και επιβαρύνσεις ενώ παράλληλα μίλησε και για «σφαγή» των αγροτών. Υποστήριξε δε ότι οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μη περικοπές συντάξεων αποτελούν «μαθηματικά των καταλήψεων».

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η αναφορά της κυρίας Γεννηματάς υπέρ ακραίων αντιδράσεων. «Υποσχεθήκατε ελπίδα και τη μετατρέψατε σε απόγνωση. Δικαίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να βγουν από τα γραφεία τους» είπε. Αντέκρουσε, όμως, τον ισχυρισμό ότι η αντιπολίτευση υποκινεί αντιδράσεις και διαμαρτυρήθηκε γιατί έκλεισε ο Εθνικός Κήπος.

Η κυρία Γεννηματά απάντησε, όμως, και στις αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αξιοποίησε τις δηλώσεις του επικεφαλής των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης στη διαμάχη της με το ΔΝΤ. «Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη του κ. Τσίπρα για τον κ. Πιτέλα. Η προβοκάτσιά του χρεοκόπησε» ανέφερε και υπογράμμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πιτέλα ότι οι Σοσιαλιστές Δημοκράτες δίνουν μάχες μαζί με το ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα