Με κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο οι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή

Με κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο οι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Συμβολική κίνηση από τους βουλευτές του ΚΚΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

Με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο εμφανίστηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ την Κυριακή στη Βουλή, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Η κίνηση αυτή ήταν συμβολική και σχετίζεται με την εργατική Πρωτομαγιά, ο εορτασμός της οποίας μεταφέρθηκε για την συγκεκριμένη μέρα λόγω του ότι συνέπιπτε με το Πάσχα.

Νωρίτερα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας: “Πριν 130 χρόνια οι εργάτες στο Σικάγο και οι συνεχιστές τους, στη συνέχεια, έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες αυτές τις κατακτήσεις που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα, και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στην νέα αντεπίθεση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα