Venturi VBB-3. Με 3000+ ίππους, το πιο ισχυρό ηλεκτρικό όχημα στη γη

Venturi VBB-3. Με 3000+ ίππους, το πιο ισχυρό ηλεκτρικό όχημα στη γη

Η Venturi Automobiles παρουσίασε το VBB - 3, ένα 3000+ ίππων ηλεκτρικό όχημα με το οποίο θα προσπαθήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στη γη, για ηλεκτρικά οχήματα.

Σε χώρο στο αεροδρόμιο Wendover στη Γιούτα επέλεξε η Venturi να κάνει την επίσημη παρουσίαση του VBB-3, στην οποία το παρών έδωσαν ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και η σύζυγός του Σαρλίν.

Το VBB-3 που αναπτύχθηκε από την Venturi -εταιρία με έδρα το Μονακό- σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ είναι  ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό όχημα.

Το VBB-3 κατασκευάσθηκε για να διεκδικήσει τον τίτλο του  “πιο ισχυρού, πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε ποτέ”. Διαθέτει  δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν μια συνδυασμένη μέγιστη απόδοση 3000+ HP και 2800 Nm ροπής. Το μοτέρ τροφοδοτείται από μια μπαταρία από φωσφορικό σίδηρο – λιθίου (LiFePO4).

Ενώ το όχημα ήταν έτοιμο για μια σειρά δοκιμών σε υψηλές ταχύτητες στο Bonneville Salt Flats την προηγούμενη εβδομάδα, η FIA αναγκάστηκε να τις ακυρώσει λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Η εταιρεία στοχεύει να προχωρήσει εντός του έτους στις δοκιμές ώστε να πετύχει το νέο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικό όχημα ξεπερνώντας τα 600 χλμ./ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα