Υπερθέαμα στο 8ο PICK- Λουξ Cola στην Πάτρα

Υπερθέαμα στο 8ο PICK- Λουξ Cola στην Πάτρα

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου η Πάτρα συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο. Το news247 ήταν εκεί, και σας παρουσιάζει όλα όσα έγιναν (Pics+Vids)

Αδρεναλίνη, ταχύτητα, ακροβατικά, καρτ, μηχανές, supercars, μουσική και πολλά ακόμα περιελάμβανε το 8o Patras International Circuit for Cart, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Σε πείσμα των καιρών οι διοργανωτές κατάφεραν να πετύχουν με τη στήριξη όλων των φορέων της πόλης και των χορηγών που στηρίζουν τη διοργάνωση, ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα και να ανανεώσουν, με τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ραντεβού τους για το 2017.

Το NEWS247 βρέθηκε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και τώρα πια ,που η μυρωδιά του καμένου λάστιχου έφυγε από τα ρουθούνια μας, σας παραθέτουμε όλα όσα είδαμε.

Φτάνοντας στο κέντρο της Πάτρας ήδη από την Παρασκευή, δεν μπορούσαμε με τίποτα να καταλάβουμε πως βρισκόμασταν στο κέντρο μιας ελληνικής μεγαλούπολης καθώς όλα θύμιζαν μια απέραντη πίστα αγώνων. Προστατευτικά κιγκλιδώματα, χορηγικές ταμπέλες και οι άνθρωποι της διοργάνωσης να βάζουν τις τελευταίες πινελιές ήταν οι εικόνες γύρω από την πλατεία Γεωργίου.

Το Σάββατο τα προεόρτια

Το Σάββατο ξεκίνησε η δράση, με τον κόσμο να μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα, καθώς στην πίστα έκαναν την εμφάνισή τους τα Καρτ για τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και τα ημιτελικά της κάθε κατηγορίας, με τους οδηγούς να δίνουν “μάχη” ώστε να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται και να αποκτήσουν πλεονέκτημα για τους τελικούς.

Πέρα, από το αγωνιστικό κομμάτι, το 8ο Pick Λουξ Cola, κατά την πρώτη μέρα περιελάμβανε και πολλά event. Το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη από τα κόλπα που έκανε με το τρίκυκλο του, ο Ιταλός Loris Rosati, και η ομάδα Arrepiado από την Πορτογαλία, με τον Ricardo να κόβει την ανάσα και να κερδίζει το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Εκτός πίστας οι χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και πολλά περίπτερα. Ανάμεσά τους αυτό της Λουξ, που και εμείς είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το μονοθέσιο της εταιρείας ενώ κάποιοι δοκίμασαν τις οδηγικές τους ικανότητες στους προσομοιωτές που είχαν στηθεί.

 

 

Λίγα μέτρα μακριά υπήρχε το περίπτερο της Peugeot, με τη Γαλλική φίρμα να μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τα δυνατότερα “λιοντάρια” της, το 308 GTI με τους 207 ίππους κάτω από το καπό να προκαλούν δέος. Απαρατήρητα δεν πέρναγαν ούτε το οικονομικό 208, ούτε το πιο περιπετειώδες 2008.

 

Τα βλέμματα όμως της πλατείας και δικαιωματικά συγκέντρωσε η κατακόκκινη Alfa Romeo Giulia που παρουσιάστηκε στο κοινό της Πάτρας, πριν καν κάνει επίσημη πρεμιέρα στη χώρα μας. Η Ιταλίδα έκλεψε τις εντυπώσεις στο περίπτερο του Grupo Fiat, κάνοντας ακόμα και το 500 Abarth, που βρισκόταν δίπλα της, να μοιάζει ταπεινό.

 

Για τα κορίτσια στο περίπτερο της ΕΚΟ, καλύτερα ας μην πούμε τίποτα…

 

Η μέρα δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα από τη συναυλία του Ηλία Βρεττού. Ο δημοφιλής τραγουδιστής ερμήνευσε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, με τους σχεδόν 10.000 θεατές που βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου να το αποθεώνουν.

Το κυρίως πιάτο

Την Κυριακή, τα αστεία τελείωσαν και το safety car Dodge Viper V10 έκανε την εμφάνισή του! Οι οδηγοί έλαβαν θέσεις από νωρίς το πρωί και τα καρτ σε κάθε στροφή “ούρλιαζαν” προσπαθώντας να πετύχουν το καλύτερο χρόνο με τους οδηγούς να έχουν το βλέμμα σε μια από τις τρεις θέσεις του βάθρου.

Μετά από πολλούς γύρους νικητής στην κατηγορία Rotax Micro Max ήταν ο Στυλιανός Πετρίσης, στην κατηγορία Senior Loux ο Ανδρέας Καλυβιώτης, στην κατηγορία Rotax DD2 Max Masters o Φίλιππος Καλέσης, και στην κατηγορία ΚΖ2 ο Παύλος Ξυνός!

Η στήριξη της Λουξ

Τίποτα από τα παραπάνω δε θα είχε γίνει αν κάποιοι δεν έβαζαν πλάτη και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς, αν δεν υπήρχαν επιχειρηματίες που με όραμα στηρίζουν την πόλη τους ξέροντας πως τέτοιες διοργανώσεις μόνο καλό μπορούν να κάνουν.

Ο κος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος της Λουξ, δήλωσε  στο NEWS247 ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του 8ου P.I.C.K. – ΛΟΥΞ COLA, τονίζοντας ότι το P.I.C.K. “αποτελεί πλέον θεσμό για την Πάτρα, αφού  διοργανώνεται σταθερά εδώ και οκτώ χρόνια συμβάλλοντας στη διάδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του Καρτ , καθώς και στην θετική εικόνα  της πόλης αλλά και της Ελλάδας” υποστήριξε δίνοντας μας τη φιλοσοφία που κινείται η Λουξ στην αγορά.

Άλλωστε , την τελευταία οκταετία η Λουξ έχει κάνει συνολικά επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ, με την τελευταία επένδυση στην νέα μονάδα παραγωγής να αγγίζει σχεδόν τα 6 εκατ. ευρώ.

Η Λουξ πραγματοποιεί εξαγωγές σε περίπου 20 χώρες σε όλον τον κόσμο,με αξιοσημείωτες πωλήσεις σε  Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Κύπρο, Κίνα , Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Μάλτα, Παναμά, Ελβετία, Ρουμανία, Κορέα, Αλβανία, Κατάρ, Ντουμπάι, Βέλγιο και Ολλανδία.

Οι εξαγωγές αποτελούν το 5% του όγκου πωλήσεων, ενώ στόχος για την προσεχή 3ετία είναι το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί. Ακόμη,  το 2015 το μερίδιο  της Λουξ σε αξία ήταν 8,1%  στο σύνολο των αναψυκτικών και 27% σε αξία στην κατηγορία αναψυκτικά με γεύση, μερίδια τα οποία συνεχώς αυξάνονται κατά το 2016.

 

Στο 8ο PICK Πάτρας η Λουξ είχε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει και να μας ξεδιψάσει με τη νέα σειρά των προϊόντων της, τα λουξ plus n’ light που είναι τα πρώτα, και τα μοναδικά, αναψυκτικά στην ελληνική αγορά που περιέχουν μόνο φυσικά γλυκαντικά (σάκχαρα φρούτων, φρουκτόζη και γλυκαντικά φυτικής προέλευσης). Έτσι η Λουξ κατάφερε να κρατήσει την ίδια γεύση με λιγότερες θερμίδες κατά 60%.

Τα λουξ plus n’ light κυκλοφορούν σε τρεις γεύσεις (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, λουξ cola), ενώ ακολουθούν και άλλες.

Κλειδί της επιτυχίας η εξωστρέφεια

Εκτός από τη Λουξ που αποτελεί αιχμή του δόρατος της τοπικής οικονομίας, στα πλαίσια του Pick είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες που μέσα από στοχευμένες δράσεις προσπαθούν να αναστρέψουν το οικονομικό κλίμα και μέσα από στοχευμένες δράσεις να αναδείξουν τα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τα ποιοτικά άριστα τοπικά προϊόντα, ώστε να ανοίξει η πόρτα σε νέες αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, που με τη δράση “Achaia Values”, αναλαμβάνει να στηρίξει μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό με τυποποιημένα και πιστοποιημένα προϊόντα. Η στήριξη γίνεται με συμβουλευτικό χαρακτήρα, εκπροσώπηση σε διεθνής εκθέσεις, και κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών με τη δράση ήδη να αποδίδει καρπούς.

Επιπλέον, όμως μας εξήγησε ο κ.Αθανάσιος Κούστας, Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια δράση σε συνεργασία με πολλές επιχειρήσεις και διεθνής tour operators, ώστε οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη, κυρίως για θρησκευτικό τουρισμό, να παραμένουν περισσότερο και να επισκέπτονται τα καταστήματα μέσω κινήτρων που τους παρέχονται και πολλών εκπλήξεων.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη να μη ν αναφερθούμε στο Patras IQ. Πρόκειται για μια έκθεση καινοτομίας που γίνεται στην πόλη, για την μεταφορά τεχνογνωσίας. Το 2017 θα γίνει η Τέταρτη έκθεση όπου θα παρουσιαστούν τα έργα ερευνητών, και start up επιχειρήσεων με στόχο τη γνωριμία με τον επιχειρηματικό κόσμο και την επίτευξη συνεργιών.

Το Patras IQ γίνεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας και Παιδείας, και με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, και της Περιφέρειας.

Μετά από όσα είδαμε και ζήσαμε στην Πάτρα από πλευράς θεάματος , και μετά από τα όσα ενθαρρυντικά μάθαμε από τους τοπικούς φορείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε κάθε δράση τους και φυσικά να δώσουμε ραντεβού για το 2017!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα