Μια υπέροχη ιδέα: Επέτρεψαν σκυλιά μέσα σε φυλακή

Μια υπέροχη ιδέα: Επέτρεψαν σκυλιά μέσα σε φυλακή

Σωφρονιστικό ίδρυμα αποφάσισε να επιτρέψει την παρουσία σκύλων μέσα στα κελιά των φυλακισμένων για να βελτιώσει την καθημερινότητα και τη ψυχολογία τους (Vid)

Στις φυλακές Stanley του Ουινσκόνσιν επετράπη στους κρατούμενους να έχουν σκυλιά είτε στο κελί τους ή να τους επισκέπτονται τακτικά μέσα στην εβδομάδα. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος ” Can Do Canines” που λειτουργεί σε πειραματικό στάδιο.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του ιδρύματος στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα αποφάσισε να εφαρμόσει πρόγραμμα συντροφιάς από σκύλους στους κρατούμενους, σε μία προσπάθεια η κοινωνικοποίηση και μετέπειτα η επανένταξη τους να γίνει με τον πιο αρμονικό τρόπο. Όπως προσθέτει το σωφρονιστικό ίδρυμα, η παρουσία των ζώων μειώνει τις εντάσεις και δημιουργεί ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που βοηθά τη ζωή μέσα στις φυλακές.

Για την ακρίβεια, οι εθελοντές κρατούμενοι που αποφασίζουν να “υιοθετήσουν” ένα σκύλο, τον αναλαμβάνουν για ένα χρόνο και με τη βοήθεια ειδικών, τον εκπαιδεύουν για να γίνει σκύλος-οδηγός. Έτσι, αποκτούν νέο κίνητρο για το διάστημα που εκτίουν την ποινή τους, ενώ η ανάληψη ενός σκύλου γίνεται σε δυάδες, έτσι ώστε να βελτιώνεται και η μεταξύ τους επικοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα