Μένουμε Ευρώπη: Διαδήλωση υπέρ του ΝΑΙ στη συμπρωτεύουσα

Μένουμε Ευρώπη: Διαδήλωση υπέρ του ΝΑΙ στη συμπρωτεύουσα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ευρωκίνηση

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσει υπέρ του ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής. Δεκάδες παρουσίες πολιτικών της αντιπολίτευσης και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης

Μια ακόμη διαδήλωση Μένουμε Ευρώπη διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και ανάμεσά τους πολιτικών της αντιπολίτευσης, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ MotionTeam

Με ένα μήνυμα στο facebook, οι υποστηρικτές του ΝΑΙ, το οποίο και συνδέουν με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ MotionTeam

“Γενιές Ελλήνων αγωνίστηκαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία της χώρας μας, τον στοιχειώδη εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τεράστια θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα”

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ MotionTeam

“Πολλοί από εμάς δεν έχουνε ζήσει τον πόλεμο, τη δικτατορία, την προσπάθεια εδραίωσης της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του σήμερα και να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα όσα με κόπο πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές. Τώρα είναι η ώρα όλοι μας να δώσουμε τον αγώνα για να συνεχίσουμε ό,τι καλό έγινε και να αλλάξουμε τις παθογένειες” ήταν το μήνυμα των διοργανωτών που καλούσαν στην διαδήλωση.

Μένουμε Ευρώπη και στην Ξάνθη

Μήνυμα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη αλλά και το Ευρώ έστειλαν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, όπως μεταδίδει το thrakitoday.

 

Το σχετικό κάλεσμα για την συγκέντρωση απηύθυνε πριν από μερικές ημέρες αρχικά μέσα από τα social media και στην συνέχεια και δια του Τύπου η Επιτροπή υπέρ του ΝΑΙ που οργανώθηκε στην περιοχή.  Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, πλήθος πρώην βουλευτών, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και ο Βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κ. Αλέξανδρος Κοντός, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Το ραντεβού δόθηκε για τις 8.00 το βράδυ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συγκέντρωση ήταν ειρηνική χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό. Από την πλευρά της η Αστυνομία έλαβε προληπτικά μέτρα ασφαλείας, λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο της συγκέντρωσης υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ καθώς και δυνάμεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα