Η Aretha Franlkin ‘βγαίνει στη σύνταξη’

Η Aretha Franlkin ‘βγαίνει στη σύνταξη’

Τέλος στις συναυλίες από φέτος, για την βασίλισσα της Soul που δηλώνει όμως πάντοτε παρούσα στη μουσική βιομηχανία

Η τραγουδίστρια που σημάδεψε ολόκληρες δεκαετίες με την ιδιαίτερη φωνή της ανακοίνωσε πως το 2017 θα είναι και η τελευταία χρονιά που θα εμφανιστεί σε live σε συναυλία. “Θα συνεχίσω να ηχογραφώ, όμως αυτή είναι η τελευταία μου συναυλιακή χρονιά. Αυτό ήταν” ανέφερε, προαναγγέλλοντας τον περιορισμό των εμφανίσεών της από τούδε και στο εξής.

Θα συνεχίσω να ηχογραφώ, όμως αυτή είναι η τελευταία μου συναυλιακή χρονιά

Η 75χρονη έκανε τη δήλωση αυτή σε τοπικό ραδιόφωνο του Ντιτρόιτ, χωρίς όμως να αποσύρεται από τη δημιουργία και τη μουσική παραγωγή. “Νιώθω πολύ γεμάτη και ικανοποιημένη με απόλυτο σεβασμό για το σημείο από όπου ξεκίνησε η καριέρα μου και που βρίσκεται σήμερα” δήλωσε τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να μείνει άπραγη. “Δεν πρόκειται να πάω κάπου και να καθίσω χωρίς να κάνω τίποτα”.

Δεν πρόκειται να πάω κάπου και να καθίσω χωρίς να κάνω τίποτα

Η Franlkin, είναι η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι με τα περισσότερα βραβεία. Έχει κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του “Ζωντανού Θρύλου” και αυτό της “Συνολικής Προσφοράς”. Μεταξύ 1968 και 1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία, ενώ για το διάστημα αυτό, η κατηγορία “Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία” πήρε το παρατσούκλι “Το βραβείο της Aretha”.

Η Franlkin είχε ένα σύνολο είκοσι νούμερο 1 singles στο Billboard R&B Singles Chart. Δύο από αυτά, το “Respect” τη δεκαετία του 1960 και το ντουέτο της με τον Τζορτζ Μάικλ τη δεκαετία του 1980, “I Knew You Were Waiting (For Me)” ανέβηκαν μέχρι την πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

Το τελευταίο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2014, με επανεκτελέσεις μεγάλων της επιτυχιών από καλλιτέχνες όπως η Adele, η Gloria Gaynor και η Chaka Khan. Μέσα στη χρονιά που διανύουμε άλλωστε, η καλλιτέχνις σκοπεύει να επιστρέψει με έναν ολοκαίνουριο δίσκο για τον οποίο σχολίασε: “Δεν έχουν κολλήσει σε ένα είδος μουσικής”. Στο νέο αυτό άλμπουμ έχει επιστρατεύσει και έναν παλιό της φίλο, το Stevie Wonder. “Πολλά από τα τραγούδια θα είναι σε παραγωγή του Stevie” ανέφερε και πρόσθεσε: “Υπάρχει ένας μόνο Stevie, σωστά;”.

ΠΗΓΗ rolling stones/ wikipedia

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα