Στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια της Lamda Development. Πώς θα μεταμορφωθεί το Ελληνικό

Στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια της Lamda Development. Πώς θα μεταμορφωθεί το Ελληνικό

Δείτε βίντεο με τη μεταμόρφωση του Ελληνικού. Τι αναφέρει η Lamda Development (Vid)

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την τεχνική πρόταση της Lamda Development για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στο βίντεο, με τίτλο “Μια νέα εποχή για την Ελλάδα – Ενας νέος τρόπος να ζεις” που έχει αναρτήσει η εταιρεία στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι θα γίνουν επενδύσεις 7 δισ. ευρώ, θα δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ανοικτά πάρκα στην Ευρώπη, έκτασης 2 εκατ. τ.μ.

“Το πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκου έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ. – ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως -υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, όλα ανοιχτά για το κοινό, καθώς και τουριστικές υποδομές, δημιουργώντας έτσι έναν προορισμό που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα”, τονίζεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία θα δημιουργηθούν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Στο εν λόγω βίντεο η εταιρεία αποκαλεί το σχέδιό της “το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη”, ενώ αναφέρεται ότι το ακίνητο έχει περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό, περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος του Hyde Park στο Λονδίνο και σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Central Park στη Νέα Υόρκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα