Νέο μπρα ντε φερ με δανειστές: Τι αξιώνει η ελληνική πλευρά για τα κόκκινα δάνεια

Νέο μπρα ντε φερ με δανειστές: Τι αξιώνει η ελληνική πλευρά για τα κόκκινα δάνεια

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη με το κουαρτέτο – Ώρα αποφάσεων για τα κόκκινα δάνεια και μάχη με τον χρόνο για να κλείσει η δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα – Εκπνέει την Παρασκευή η προθεσμία

Ανεβάζει ταχύτητες δεδομένης της έλλειψης χρόνου η διαπραγμάτευση, με το οικονομικό επιτελείο να έχει επιδοθεί σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών. Λίγο πριν τις 21:00 ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, κ. κ. Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους επικεφαλής των δανειστών προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν όλα τα σημεία στα οποία εντοπίζονται διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Μέχρι και την Παρασκευή θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν στη δεύτερη λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα. Αιχμή του δόρατος του νέου διαπραγματευτικού γύρου αποτελεί το ζήτημα διαχείρισης των κόκκινων δανείων προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου, αλλά θέματα που αφορούν στο νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Η συζήτηση των κ. κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με το κουαρτέτο ναι μεν περιστρέφεται γύρω από την καυτή πατάτα των κόκκινων δανείων, αλλά σίγουρα αυτό δεν αποτελεί και το μόνο ανοιχτό μέτωπο.

Πλην της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, στο επίκεντρο της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές τίθεται το νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου αυτό να καταστεί λειτουργικό το συντομότερο δυνατόν στις αρχές του 2016.

Ταυτόχρονα τίθενται οι βάσεις της συζήτησης για το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά που θα πρέπει να «ανοίξει» στις αρχές του 2016.

Τι αξιώνει η ελληνική πλευρά για τα κόκκινα δάνεια

Η Αθήνα επιμένει να τάσσεται κατά του ενδεχομένου πώλησης των κόκκινων δανείων των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαμηνύοντας πως δεν τίθεται κανένα θέμα υπαναχώρησης.

Μάλιστα η ελληνική πλευρά διαμηνύει πως δεν δέχεται ούτε μετάθεση της συζήτησης επί του συγκεκριμένου θέματος τον Ιανουάριο, όπως φαίνεται να επιθυμούν οι δανειστές. Με την άρνησή της αυτή, ακόμη και για μετάθεση για αργότερα, της συζήτησης για τα κόκκινα δάνεια, η κυβέρνηση επιδιώκει να καταδείξει πως δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα