Πυρετός συσκέψεων στην κυβέρνηση

Πυρετός συσκέψεων στην κυβέρνηση
Meeting of the Government Committee, in the Greek Parliament, on Feb. 5, 2015 / , , 5 , 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Συνεδριάζει σήμερα στις 3 το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ στις 5 το απόγευμα θα συνέλθει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής ημέρας με τους υπουργούς να έχουν στείλει ήδη τα πρώτα τους σημειώματα στο Μέγαρο Μαξίμου για τις προτεραιότητές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης που αναλύθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα έχει πρωταρχικό ρόλο στις προγραμματικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε προχθές από τον κάθε υπουργό να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο, ενώ είχε επισημάνει ότι πρέπει είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις μέχρι την εξαγγελία των προγραμματικών προτάσεων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού την Κυριακή το βράδυ στις 7, καθώς θα κληθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο σχέδιο που έχει εξαγγείλει και στηρίζεται στην καταπολέμηση της λιτότητας, αλλά και στις πιέσεις των δανειστών.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα