Η Alfa Romeo 4C αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCC

Η Alfa Romeo 4C αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCC

Η Alfa Romeo 4C έχει επιλεγεί ως το αυτοκίνητο ασφαλείας για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού ( WTCC ). Η αυλαία αυτού του πρωταθλήματος της FIA ανοίγει τον επόμενο μήνα στο Μαρόκο.

Την περασμένη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε ότι η BMW M4 θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας στο MotoGP για την τρέχουσα σεζόν και πριν λίγες ώρες ανακοίνωθηκε ότι Alfa Romeo 4C θα αναλάβει τα ίδια καθήκοντα στο WTCC .

 

Η πρώτη εμφάνιση του νέου αυτοκινήτου ασφαλείας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου στο Μαρακές (Μαρόκο).

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η 4C επιλέχθηκε ως αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCC σχετίζεται και με τον τίτλο του «πιο όμορφου Αυτοκινήτου του 2013» που πήρε στο 29ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού πέρσι.

Το μικρό supercar της Alfa Romeo έχει τον κινητήρα στο κέντρο ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.  Ο 4 – κύλινδρος 1.75 – λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 240 HP και 350 Nm ροπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα