Στην Μόσχα κλέβουν τα φώτα από Porsche Cayenne και ζητούν… λύτρα!

Στην Μόσχα κλέβουν τα φώτα από Porsche Cayenne και ζητούν… λύτρα!

Ένα νέο είδος κλοπών βρίσκεται σε έξαρση στην Ρωσία. Σπείρες κλέβουν τα φωτιστικά σώματα από Porsche Cayenne και ζητούν...λύτρα προκειμένου να τα επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου

Η Porsche Cayenne είναι ένα premium SUV, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ρωσία, και, κυρίως στην Μόσχα. 

Οι άνθρωποι που αγοράζουν και οδηγούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τις δυνατότητες που έχει, αλλά και το πρεστίζ το οποίο τους προσδίδει.

 

Υπάρχει όμως ένα πράγμα, που τους …τρελαίνει: Οι κλέφτες στην πρωτεύουσα της Ρωσίας έχουν ανακαλύψει το πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να αφαιρέσεις (χωρίς να ανοίξεις το καπό) τους προβολείς από τα αυτοκίνητα της Porsche, κι έτσι, τα περισσότερα από αυτά που θα δεις στους δρόμους της Μόσχας είναι χωρίς εμπρός φωτιστικά σώματα.

Η ιστορία με τους προβολείς των Porsche Cayenne δημιούργησε ένα ολόκληρο κύκλωμα κλεφτών, που ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο … σπορ.

 

Αν νομίζετε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει -τους κλέφτες- είναι η μεταπώληση των φωτιστικών σωμάτων, κάνετε λάθος. Έχουν …στήσει μια ολόκληρη «φάμπρικα».

Αφού, λοιπόν, κλέψουν τα φώτα, τα κρύβουν σε ένα σημείο, κοντά στο αυτοκίνητο. Παράλληλα αφήνουν σημείωμα στο παρμπρίζ, με το οποίο ζητούν λύτρα από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, προκειμένου να του επιτρέψουν τα φωτιστικά σώματα.

 

Υποθέτοντας ότι η τιμή του ζεύγους των φωτιστικών σωμάτων μπορεί να φτάσει τα χίλια δολάρια, οι κλέφτες, στο σημείωμά τους, ζητούν πολύ λιγότερα χρήματα. Πολλοί άνθρωποι πληρώνουν το ποσό αυτό και στη συνέχεια να παίρνουν ένα σημείωμα με το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα φώτα του αυτοκινήτου τους!!!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα