Η Mercedes-Benz Arrow460 Granturismo είναι η S-Class της θάλασσας

Η Mercedes-Benz Arrow460 Granturismo είναι η S-Class της θάλασσας
Mercedes-Benz Arrow460 Granturismo. Η S-Class της θάλασσας

Μετά από τα πρώτα σκίτσα που κυκλοφόρησαν πέρυσι, η Mercedes-Benz Style και η Silver Arrows Marine παρουσιάζουν την τελική σχεδίαση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, που θα έχει το πολυτελές ταχύπλοο σκάφος Arrow460 - Granturismo, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες στο Ναυτικό Σαλόνι του Μονακό.

Συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz με καινοτομίες από τη βιομηχανία κατασκευής σκαφών, το σκάφος θα προσφέρει «μια νέα διάσταση στην αισθητική και την άνεση», σύμφωνα με την γερμανική φίρμα.

Στο Σαλόνι του Μονακό, η εταιρεία παρουσίασε μια προεπισκόπηση της έκδοσης παραγωγής μέσω ενός δύο μέτρων μήκους μοντέλου κλίμακας, με λεπτομερείς όμως απεικονίσεις που δείχνουν πως θα είναι το 14 μέτρων σκάφος, «η S-Class των θαλασσών».

Το Arrow460 διακρίνεται για την τοξωτή και συγχρόνως φθίνουσα προς τα πίσω οροφή που είναι εμπνευσμένη από τις κλασικές αναλογίες ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, ενώ η γραμμή που κατεβαίνει προς την πρύμνη είναι ένας φόρος τιμής στην Mercedes αφού μπορεί κάποιος να καταλάβει εύκολα ότι είναι ανάλογη σε όλα τα αυτοκίνητα της φίρμας.

Το εσωτερικό διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά, όπως δέρμα nubuck και ξύλινη επένδυση. Υπάρχει αρκετός χώρος για έως και δέκα επιβάτες.

Το σκάφος θα κινείται από δύο κινητήρες ντίζελ ιπποδύναμης 480 ίππων ο καθένας.

Η τιμή του Arrow460 – Granturismo Edition 1 είναι στα  € 1.250.000 (δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα