‘Παγώνουν’ το πόθεν έσχες και για Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

‘Παγώνουν’ το πόθεν έσχες και για Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μετά από προσφυγή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, "παγώνει" και για τα μέλη του η υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες για τα έτη 2015 - 2016

Το δρόμο των υπολοίπων δικαστικών ενώσεων παίρνουν και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς το Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε ακόμα μία προσωρινή διαταγή για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες.

Με τον τρόπο αυτό, “παγώνει” προσωινά και για αυτούς η διαδικασία υποβολής δήλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ακολουθώντας τη δικαστική οδό που άνοιξαν πριν μερικές ημέρες δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί και αναστέλοντας έτσι τη διαδικασία όσον αφορά τα μέλη του ΝΣΚ έως την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της νέας προσφυγής που κατέθεσαν.

Στην προσωρινή διαταγή που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Διατάσσουμε  ως κατάλληλο μέτρο την αναστολή της υποχρεώσεως των μελών του κυρίου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Προέδρου, Αντιπροέδρων, Νομικών Συμβούλων, Παρέδρων, Δικαστικών Πληρεξουσίων και Δοκίμων Δικαστικών Πληρεξουσίων), εν ενεργεία και συνταξιούχων (για το χρονικό διάστημα για το οποίο οι τελευταίοι υποχρεούνται να υποβάλουν τις επίμαχες δηλώσεις), να υποβάλουν Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεις Οικονομικών Συμφερόντων για τα έτη 2015-2016 μέχρι την έκδοση αποφάσεως της Επιτροπής Αναστολών επί της εκκρεμούσης αιτήσεως αναστολής ή τη δημοσίευση οριστικής αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως κατά της υπ’ αριθ .1069/19.10.2017 κοινής υπουργικής αποφάσεως, καθώς και όλων των τυχόν συνεπειών που συνεπάγεται η μη υποβολή των ως άνω δηλώσεων μέχρι το προαναφερθέν χρονικό σημείο (21.10.2017).

Το μέτρο αυτό καταλαμβάνει το ως άνω προσωπικό και στην περίπτωση που αυτό υπέχει, ενδεχομένως, κατά νόμο, αυτοτελή υποχρέωση να υποβάλει Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. ως έχον και άλλη ιδιότητα, από εκείνες τις οποίες, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, επιτρεπτώς μπορεί να αναλάβει μέλος του κυρίου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καθώς και τους/τις συζύγους τους, είτε υπέχουν είτε όχι αυτοτελή υποχρέωση υποβολής των επιμάχων δηλώσεων, εκτός αν ο/η σύζυγος είναι πρόσωπο που υπάγεται σε μία των περιπτώσεων α΄-ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003″.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα