Τα άμεσα μέτρα που προχωράει η κυβέρνηση. Τι πηγαίνει σε ορίζοντα τετραετίας

Τα άμεσα μέτρα που προχωράει η κυβέρνηση. Τι πηγαίνει σε ορίζοντα τετραετίας
Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Βουλή, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στην κυβέρνηση προτάσσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μεταθέτοντας μια σειρά από μέτρα σε βάθος τετραετίας

Με δεδομένο ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής θα ακουστεί όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και από τους Ευρωπαίους εταίρους στη κυβέρνηση επιλέγουν να προτάξουν τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μεταθέτοντας μια σειρά από μέτρα σε βάθος τετραετίας.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να προτάξει την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα παρουσιαστεί στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα  το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή να κινείται σε δυο επίπεδα:

– Μέχρι το τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή και το «πρόγραμμα-γέφυρα» που ζητάει η κυβέρνηση από τους εταίρους και

– Σε επίπεδο τρεισήμισι χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος Ιουνίου θα νομοθετηθούν:

– 13η Σύνταξη για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ.

– Επιδότηση ενοικίου

– Δωρεάν ρεύμα σε άπορους

– Κάρτες για ανέργους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

– Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας

– Ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές σε εφορία

– “Σαφάρι” για φοροδιαφυγή

Σταδιακά σε βάθος τρεισήμισι χρόνων, αναμένεται να επαναφέρει η κυβέρνηση το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασία τον Ιούνιο.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ο πρωθυπουργός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και λέει ακριβώς τα ίδια είτε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, είτε μέσα από τη Βουλή. Επομένως. «Όσα θα ακούσουμε αύριο στη Βουλή θα είναι αυτά που θα ειπωθούν και στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα υπάρξει διγλωσσία», τόνιζαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά το τέλος του κυβερνητικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση επισημαίνουν πως είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα