Ποινή κάθειρξης σε λογιστή του ΙΜΧΑ για υπεξαίρεση χρημάτων και πετρελαίου

Ποινή κάθειρξης σε λογιστή του ΙΜΧΑ για υπεξαίρεση χρημάτων και πετρελαίου
’δεια αίθουσα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2011. Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι δικαστικοί υπαλλήλοι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα από 140.000 ευρώ και πάνω από δύο τόνους πετρελαίου θέρμανσης είχε υπεξαιρέσει πρώην λογιστής από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ένας πρώην λογιστής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ΄εξακολούθηση.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε κάθειρξη 5 ετών, την ίδια ποινή που είχε αποφασίσει και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον Δεκέμβριο του 2012. Να σημειωθεί ότι τότε δεν του είχε δοθεί αναστολή και έχει πλέον αποφυλακιστεί, καθώς εξέτισε την ποινή του.

Ο λογιστής, που εκτελούσε και χρέη προϊσταμένου της σχολής Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής του Ιδρύματος, από τον Σεπτέμβριο του 2000 έως τον Μάρτιο του 2005, έβαλε στην τσέπη του συνολικά 143.145 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από την επιχορήγηση προς το ΙΜΧΑ για τα δίδακτρα των σπουδαστών και την αγορά εκπαιδευτικού υλικού.

Εκτός από τα χρήματα, είχε βάλει χέρι και στο πετρέλαιο θέρμανσης του Ιδρύματος, αφαιρώντας πάνω από δύο τόνους. Η δράση του αποκαλύφθηκε από τον διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος και αμέσως απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Πληροφορίες από voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα