Η Καλαμάτα υποδέχτηκε τη British Airways

Η Καλαμάτα υποδέχτηκε τη British Airways

10.000 τουρίστες αναμένονται στην Πελοπόννησο από την απευθείας σύνδεση Λονδίνου-Καλαμάτας

Προσγειώθηκε χθες μέσα σε αψίδα νερού στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας το αεροσκάφος της βρετανικής British Airways εγκαινιάζοντας επισήμως τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Λονδίνου-Καλαμάτας, γεμίζοντας με προσδοκίες τους τοπικούς φορείς της περιοχής που οργάνωσαν μια σεμνή τελετή υποδοχής.

 

Η νέα αεροπορική σύνδεση είναι τεράστιας σημασίας για τον τουρισμό της περιοχής καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρωτεργατών του εγχειρήματος θα επισκεφτούν την περιοχή 10000 τουρίστες, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για τις επιχειρήσεις και τις ξενοδοχειακές μονάδες της Πελοποννήσου που μόνο θετικά βλέπουν τέτοιου είδους ενέργειες.

«Η Καλαμάτα είναι η πύλη της Πελοποννήσου, είναι απίστευτα όμορφη περιοχή. Είστε προνομιούχοι. Την ελληνική αγορά την αγαπάμε και μας αγαπάει. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.», τόνισε στην τελετή της έναρξης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η προϊσταμένη της British Airways για την ελληνική, την κυπριακή και την τουρκική αγορά, Freddie Stier.

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από την ποιότητα και τον αριθμό των αφίξεων. Η παραδοσιακή αγορά της Βρετανίας μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον ελληνικό τουρισμό», σημείωσε από την πλευρά του ο εμπορικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Λεοντάρης.

 

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως σ’ αυτή την πρώτη πτήση επέβαιναν 106 άτομα κάθε ηλικίας ενώ για Λονδίνο αναχώρησαν 43 άτομα.

Πηγή φωτογραφιών: www.tharrosnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα