Γεννηματά: Η κοινωνική αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι

Γεννηματά: Η κοινωνική αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι

Τι είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο χαιρετισμό της στο 9ο συνέδριο της ΕΣΑμεΑ. Τι πρότεινε και γιατί κατηγόρησε την κυβέρνηση

“Σήμερα, που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται δραματικά, είναι αναγκαίο να πάρουμε αποστάσεις τόσο από τις νεοφιλελεύθερες λογικές όσο και από τον φθηνό λαϊκισμό. Από τη μία, η συντηρητική συνταγή προσεγγίζει το κράτος πρόνοιας ως πεδίο φιλανθρωπίας. Από την άλλη μια Κυβέρνηση ανάλγητη, με ιδεοληψίες, πλήρως αποκομμένη από την Κοινωνία και τις ανάγκες της, οδηγούν σε αναποτελεσματικές και αδιαφανείς πολιτικές” υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της ΕΣΑμεΑ.

Παράλληλα η κα.Γεννηματά ξεκαθάρισε πως τόσο η ίδια προσωπικά όσο και το κόμμα της θα συνεχίζει να αγωνίζεται στη Βουλή προκειμένου να αποτραπεί η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής, να στηριχθούν τα 40 κέντρα διημέρευσης για 1.430 παιδιά με αναπηρία και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των υπηρεσιών λογοθεραπείας – εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας στην ειδική αγωγή.

“Κανείς δεν αρνείται ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Όμως, δεν μπορούμε να βάζουμε στο ζύγι των δημοσιονομικών στόχων, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια. Επιτέλους ας συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Αν συμφωνήσουμε τότε θα μπορέσουμε και να το πραγματοποιήσουμε” είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα