Δέσμευσαν δυο λογαριασμούς του Ηλία Μόσιαλου για χρέη του ΙΣΤΑΜΕ

Δέσμευσαν δυο λογαριασμούς του Ηλία Μόσιαλου για χρέη του ΙΣΤΑΜΕ
Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η μαραθώνια συνεδρίαση του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου,περίπου έξη ωρών,για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση,Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Το ΙΚΑ δέσμευσε δυο λογαριασμούς του Ηλία Μόσιαλου

Δύο λογαριασμοί του πρώην επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ Ηλία Μόσιαλου δεσμεύθηκαν από το ΙΚΑ για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους του ιδρύματος, ύψους 170.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, κ. Μόσιαλος επιχείρησε να βγάλει χρήματα από το ATM αλλά το μηχάνημα δεν ανταποκρινόταν. Την Τετάρτη έλαβε μια επιστολή από την τράπεζα μέσω της οποίας ειδοποιούνταν για τη δέσμευση των λογαριασμών του λόγω του προαναφερθέντος λόγου.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Μόσιαλος έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ εδώ και δυο χρόνια. Παράλληλα με τον κ. Μόσιαλο είχαν δηλώσει παραίτηση και επτά μέλη του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ, με αποτέλεσμα το όργανο αυτό να μην έχει νόμιμη σύνθεση.

Σημειώνεται ότι το ΙΣΤΑΜΕ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο μέτοχο (σε ποσοστό 90%) τον νυν διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται οι Γιάννης Σουλαδάκης και Γιάννης Παπαδάτος.  Με άλλα λόγια ο διοικητής του ΙΚΑ που έκανε την καταγγελία με αποτέλεσμα να δεσμευθούν οι λογαριασμοί του κ. Μόσιαλου είναι και ο κύριος μέτοχος της εταιρείας!

Ο κ. Σπυρόπουλος, Πάντως, μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του κ. Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” μόλις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με τον κ. Μόσιαλο. “Γιατί δεν μου το είπες”, φέρεται να του είπε στον κ. Μόσιαλο ο κ. Βενιζέλος, με τον πρώτο να απαντά με καρφιά για “τόσους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ” που το ήξεραν και προφανώς δεν έκαναν τίποτα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπήρξε δέσμευση των λογαριασμών του κ. Μόσιαλου για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι προφανές ότι ο κ. Η. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ, οι οποίες οφειλές βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης.

Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Μόσιαλο για την προσφορά του στο ΙΣΤΑΜΕ, κατά την διάρκεια της θητείας του σε αυτό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα