Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκης, Χριστοδουλάκης σε εκδήλωση του Λυκούδη

Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκης, Χριστοδουλάκης σε εκδήλωση του Λυκούδη

Οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς οργάνωσαν συζήτηση μαζί με την Κίνηση των Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία (η οποία είναι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη) και το παρών έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού, οι τρεις της "Ώρας Ευθύνης", Χριστοδουλάκης, Ρεπούση, Μπίστης και Μανιάτης

Συζήτηση για την κεντροαριστερά διοργάνωσαν απόψε οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη και η Κίνηση των Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία (η οποία συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Το παρών έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, οι τρεις της πρωτοβουλίας ‘Ωρα Ευθύνης’ Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιωργος Φλωρίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης (στην παρουσίαση του βιβλίου του οποίου είχε πάει τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά), ο πρώην “τσάρος” των κυβερνήσεων Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, η πρώην υπουργός Μαρία Ρεπούση, οι πρώην βουλευτές Κώστας Σπηλιόπουλος, Πέτρος Κουναλάκης, Νικος Μπίστης.

“Τα πολιτικά σχήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα που υπάρχουν στον χώρο δεν έχουν μέλλον στη μοναξιά τους. Είναι καταδικασμένα σύντομα να γίνουν εύκολη λεία και βορά του διπολισμού. Με δική τους μάλιστα ευθύνη. Χωρίς κανένα δικαιολογητικό. Διότι, η συνταγή του δικομματικού διπολισμού και της ακραίας πόλωσης είναι δοκιμασμένη και αποδοτική”, υποστήριξε ο κ.Λυκούδης στην ομλία του και παρουσίασε πρόταση πέντε σημείων για τη δημιουργία του πολυσυζυτημένου τρίτου πόλου:

“1. Δημόσια πολιτική δήλωση όλων για την στόχευση συγκρότησης νέου και ενιαίου φορέα.

2. Προσωρινό Πολιτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των επικεφαλής κομμάτων, κινήσεων, στελεχών του χώρου κτλ. Δεν συγκροτείται στη βάση συσχετισμών πλειοψηφιών και μειοψηφιών γιατί δεν είναι όργανο αποφάσεων πολιτικών. Είναι κίνηση συμβολική μεν, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικής πολιτικής σημασίας.

3. Πανελλαδική εξόρμηση με ανοιχτές συγκεντρώσεις για να περάσουμε το μήνυμα της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της ελπίδας και της προοπτικής.

4. Εκλογή ηγεσίας από τη βάση με συμπεφωνημένες διαδικασίες και με τη σαφή δέσμευση όλων ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και θα συμμετάσχουν στο Νέο Φορέα.

5. Ιδρυτικό Συνέδριο του Νέου Φορέα, Καταστατικό, έγκριση Κυβερνητικού Προγράμματος και τα συναφή.”

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η “Ώρα Αποφάσεων” είχε αποστείλει σε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, Δημοκρατική Ευθύνη, Κινήσεις πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς, πρόταση για τη δημουργία ενός νέου φορέα σε πέντε βήματα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο, η οποία είχε παρουσιαστεί την Κυριακή σε εκδήλωση στην Πάτρα, όπου είχαν δώσει το παρόν πολλά στελέχη του Ποταμιού, που φαίνεται ότι έχει διαύλους με την πρωτοβουλία των τριών.

Η Χαριλάου Τρικούπη είχε απαντήσει τότε δια κύκλων σε σκληρό ύφος, επαναλαμβάνοντας ότι η πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραμένει ανοιχτή και προσθέτοντας ότι: “Προσκλήσεις προς κοινοβουλευτικά κόμματα από μεμονομένα πρόσωπα χωρίς κοινωνική αναφορά, που θέτουν όρους και προϋποθέσεις για άμεση διάλυσή τους, πέρα από γραφικές είναι θρασείς, απαράδεκτες, ελιτίστικες και διασπαστικές. Δεν έχουν στόχο την ενότητα και την αναγέννηση του χώρου, γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο της παράταξης που τους έχει γυρίσει την πλάτη. Υπηρετούν αλλότριους σκοπούς” .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα