Το ερώτημα για νέα πρωτοβουλία Καραμανλή

Το ερώτημα για νέα πρωτοβουλία Καραμανλή
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εισηγήσεις να παρέμβει ξανά και πιο δυναμικά δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός, την ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο για προσπάθειες εύρεσης συμφωνίας στο "και πέντε"

Το ερώτημα εάν θα αναλάβει νέα πρωτοβουλία -στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο- υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συζητείται όλο και πιο έντονα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Αν και χθες διαρροές ανέφεραν ότι νέα δημόσια δήλωση αποκλείεται, νεότερες πληροφορίες φέρουν τον κ.Καραμανλή να είναι πολύ προβληματισμένος όσον αφορά στο εάν και πως πρέπει να παρέμβει, αλλά και πως να χειριστεί μία νέα δήλωση ή μία δημόσια συμβολική εμφάνιση του, για να μην ερμηνευθεί ως προάγγελος επιστροφής του στο πολιτικό προσκήνιο.

Στο παρασκήνιο, όπως έγραψε το news247, ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη προβεί σε επαφές υποστηρίζοντας την εύρεση μίας λύσης την τελευταία στιγμή με τη στήριξη των εταίρων, της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως πολλοί στη Ν.Δ παρά τη σημερινή κινητικότητα είναι απαισιόδοξοι όσον αφορά στη δυνατότητα συμφωνίας την ύστατη ώρα.

Εάν όμως τελικά υπάρξει τέτοια εξέλιξη, είναι σαφές πως θα υπάρξουν και μηνύματα από το εσωτερικό της Ν.Δ προς τον Αντώνη Σαμαρά να κινηθεί συναινετικά και να μην τορπιλίσει τη δυνατότητα συμβιβασμού.

Εν τω μεταξύ με απόφαση του κ.Σαμαρά συστήνεται επιτροπή εκλογικού αγώνα για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Επικφαλής της επιτροπής είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ και μέλη ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κ.Καραμανλής” Μενέλαος Δασκαλάκης, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο συντονιστής νομικής και εκλογικής υποστήριξης της Ν.Δ Επαμεινώνδας Λεκέας και το μέλος του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα