H Google κλείνει τα 18 και το γιορτάζει μ’ ένα doodle

H Google κλείνει τα 18 και το γιορτάζει μ’ ένα doodle

Τα 18α γενέθλιά της γιορτάζει η Google μ' ένα ξεχωριστό doodle

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, το Google ενηλικιώνεται και το γιορτάζει μ’ ένα ξεχωριστό doodle.

Η Google έκανε τα πρώτα της βήματα ον Ιανουάριο του 1996, ως μια ερευνητική απόπειρα από τους Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Πήρε το όνομά της από τον αναγραμματισμό της λέξης Googol και τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100. Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

 

Στις 15 Σεπτεμβρίου κατοχυρώθηκε το domain name google.com και στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 ιδρύθηκε η εταιρεία, με σκοπό την οργάνωση των πληροφοριών που ενυπάρχουν στο διαδίκτυο.

Πριν από τη Google οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματα ανάλογα με το πόσες φορές εμφανιζόταν στη σελίδα, γεγονός που εκμεταλλευόταν ο καθένας παρουσιάζοντας συχνά άσχετο ή άχρηστο περιεχόμενο, επαναλαμβάνοντας λέξεις κλειδιά, έτσι ώστε να βρίσκεται σε υψηλή θέση κατά την αναζήτηση.

Ωστόσο οι Page και Brin δημιούργησαν ένα σύστημα το οποίο ανέλυε τη σχέση των ιστοσελίδων μεταξύ τους και έπαιρνε υπόψη του πολλές ακόμα παραμέτρους ώστε να βρίσκει κάποιος ευκολότερα και τα πιο σχετικά αποτελέσματα σε σχέση με την αναζήτηση που πραγματοποιεί.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. είχε καταφέρει να γίνει η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας από τον θρόνο τη Microsoft Corp.

Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους παρόχους στοιχείων επισκεψιμότητας Alexa και SimilarWeb, το Google.com είναι πρώτο και δεύτερο σε επισκεψιμότητα αντίστοιχα, έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης, έχοντας περισσότερους από 16 δισεκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα