Μια βολική διαμάχη

Μια βολική διαμάχη
Street scenes, Athens on 9 March 2016 / , 9 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Αν οι πολιτικοί μας συγκρούονταν με τόσα επιχειρήματα, τόση φαντασία και τέτοια δύναμη για θέματα Υγείας, Παιδείας και Εργασίας, ίσως ζούσαμε σε μια καλύτερη χώρα

Η αποχώρηση του υπερθεματιστή Καλογρίτσα, που συγκέντρωσε πάνω του όλα τα πυρά και επιχειρήθηκε από την αντιπολίτευση να ταυτιστεί με τον ίδιο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ίσως προσφέρει υπηρεσίες σε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Από τη μια η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία -βάσει της προκήρυξης- να υποστηρίζει το αδιάβλητο του διαγωνισμού και απαντά στα περί “κολλητών”.

Από την άλλη η αντιπολίτευση, “χάνοντας” από το στόχαστρό της αυτόν που αναγόρευσε σε νο 1 εχθρό, θα μπορούσε να μεταφέρει το παιχνίδι στο γήπεδο της οικονομίας και σε θέματα, που πραγματικά αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για μια διαμάχη, που αφορά πολύ λιγότερους από όσους νομίζουμε, αλλά με μεγαλύτερες προσβάσεις στη δημόσια σφαίρα.

Επομένως η καθημερινή σύγκρουση για αυτό το ζήτημα με τέτοιο πάθος και τέτοια ένταση, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.

Αν οι πολιτικοί μας συγκρούονταν με τόσα επιχειρήματα, τόση φαντασία και τέτοια δύναμη για θέματα Υγείας, Παιδείας και Εργασίας, ίσως ζούσαμε σε μια καλύτερη χώρα. Αλλά αυτά τα ζητήματα, είναι πραγματικά και δύσκολα, οπότε είναι πολύ πιο εύκολη η μονομαχία μέχρις τελικής πτώσης, σε ένα παράλληλο σύμπαν, μακριά από την καθημερινότητα.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύναξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα