Γεννηματά σε Βούτση: Διακομματική επιτροπή για τη σωτηρία των ΜΜΕ

Γεννηματά σε Βούτση: Διακομματική επιτροπή για τη σωτηρία των ΜΜΕ
Political leaders' debate on primary sector and agricultural policy in Athens, Greec on Jan. 18, 2017 / , 143 , - () , , , 18 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Πρόταση για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής, που θα προχωρήσει στην επεξεργασία πρότασης νόμου για την επιβίωση των ΜΜΕ κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, καταθέτει και επίσημα πρόταση για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής, που θα προχωρήσει στην επεξεργασία πρότασης νόμου για την επιβίωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η κ.Γεννηματά είχε καταθέσει την πρόταση αυτή και κατά τη διάρκεια της τελευταίας προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ωστόσο ζητά πλέον επίσημα από τον κ.Βούτση τη σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής, που θα αναλάβει να συντάξει ένα πλαίσιο γενικότερα για τα ΜΜΕ. Τη δημιουργία ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου για τη διάσωση των μέσων ενημέρωσης αρχικά είχε προτείνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας για την αγροτική πολιτκή, αλλά δεν είχε δεχθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και αυτό ενώ κορυφώνεται η αγωνία στο ΔΟΛ μετά την απόφαση του προέδρου υπηρεσίας που διέταξε την απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησης. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που άσκησαν κύριες παρεμβάσεις, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων των συνδικαλιστικών τους σωματείων, ζητώντας να μην … σφραγιστεί ο λογαριασμός του Οργανισμού για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες. Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Αίτηση που συζητείται στις 3 Μαρτίου 2017. Οι εργαζόμενοι των Νέων κυκλοφόρησαν σήμερα ένα ειδικό φύλλο, που όμως δεν αποκλείεται να είναι το τελευταίο εάν δε δοθεί λύση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ.Γεννηματά στον κ.Βούτση:

“Προς τον Πρόεδρο  της Βουλής

κο. Νικόλαο Βούτση  

Όπως γνωρίζετε, την περασμένη εβδομάδα είχα ζητήσει με  δημόσια δήλωση μου να αναληφθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο πρωτοβουλία για το μεγάλο θέμα που σχετίζεται με την κρίση επιβίωσης που αντιμετωπίζει  μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής επικοινωνίας και την συνακόλουθη βασανιστική εργασιακή αβεβαιότητα χιλιάδων εργαζομένων σε αυτά.

Όπως είχα τονίσει  τα ζητήματα που άπτονται της πολυφωνίας στην ενημέρωση και την ελευθεροτυπία δεν αφορούν αποκλειστικά την εκτελεστική εξουσία αλλά  κυρίως  το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

Επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε,  λόγω της Κυβερνητικής αδράνειας,  δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο μείζον αυτό θέμα, θεωρώ επιβεβλημένη την ανάληψη άμεσα, πρωτοβουλίας  από την πλευρά σας, για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής υπό την Προεδρία σας.

Η Διακομματική Επιτροπή θα προχωρήσει στην επεξεργασία και σύνταξη πρότασης νόμου, που θα θέτει το πλαίσιο για  την αντιμετώπιση από την πολιτεία του σημαντικού αυτού  ζητήματος μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης.

Είναι προφανές ότι οι σχετικές διατάξεις θα πρέπει, να έχουν αναλογική εφαρμογή και για τις άλλες χειμαζόμενες από την οικονομική κρίση παραγωγικές μονάδες.                                                   

                                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                                                Φώφη Γεννηματά”    

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα