BMW X4. Ένα SUV με προδιαγραφές κουπέ μοντέλου

BMW X4. Ένα SUV με προδιαγραφές κουπέ μοντέλου

Ποιος θα το πίστευε πριν από μια-δυο δεκαετίες ότι η BMW θα προσπαθούσε να κατακτήσει κάθε τμήμα της αγοράς, ακόμη και εκείνα που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Όπως κάνει με το compact SUV, το ολοκαίνουργιο Χ4, με τις coupe γαμμές. Πρόκειται για ένα "Sport Activity Coupe», όπως η ίδια έχει ονομάσει τα συγκεκριμένα μοντέλα της.

Η νέα BMW X4 συνδυάζει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της επιτυχημένης οικογένειας BMW X με τη σπορ φινέτσα ενός κλασικού coupe, εισάγοντας τη μοναδική φιλοσοφία Sports Activity Coupe στην premium μεσαία κατηγορία.

 

Η νέα BMW X4 βασίζεται στο τεχνικό πρότυπο της BMW X3, αλλά αποπνέει έναν πολύ ιδιαίτερο σπορ χαρακτήρα και ανεβάζει τον πήχη στις δυναμικές επιδόσεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο παρατηρώντας το νέο μοντέλο από μπροστά. Οι μεγάλοι αεραγωγοί που τοποθετούνται στα εξωτερικά άκρα του εμπρός τμήματος και οι χαρακτηριστικές γραμμές στην εμπρός ποδιά βοηθούν τη BMW X4 – με τους δίδυμους προβολείς που αποτελούν στοιχείο ταυτότητας BMW  και τους εμπρός προβολείς ομίχλης (και τα δύο προαιρετικά με τεχνολογία LED) – να μεγιστοποιήσει την οπτική παρουσία της στο δρόμο.

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται 20 mm χαμηλότερα σε σχέση με τη BMW X3. Σε συνδυασμό με τη ‘διθέσια εμφάνιση’ του πίσω τμήματος, αυτή η σχεδίαση τονίζει τον coupe χαρακτήρα της νέας BMW στο κομψό και αποκλειστικό εσωτερικό. Ταυτόχρονα, η  X4 προσφέρει πλούσια ευρυχωρία για 4 έως 5 άτομα και – χάρη στη στάνταρ διαιρούμενη πλάτη (40:20:40)  των πίσω καθισμάτων – εντυπωσιακή ευελιξία καμπίνας.

 

Απαράμιλλη ισχύς σε συνδυασμό με πολιτισμένη λειτουργία.

Με ένα μοντέλο γεμάτο ζωντάνια όπως η νέα BMW X4, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel της οικογένειας BMW EfficientDynamics, με ισχύ από 135 kW/184 hp έως 230 kW/313 hp.

Ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας της BMW X4 xDrive35i (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 10.7/6.9/8.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 193 g/km) αποδίδει 225 kW/306 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Η BMW X4 xDrive35i επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε 5,5 δευτ.

Εξίσου ισχυρή και αποδοτική είναι η BMW X4 xDrive35d (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 6.7/5.5/6.0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 157 g/km).

Ο τρίλιτρος, εν σειρά εξακύλινδρος αποδίδει 230 kW/313 hp και μέγιστη ροπή 630 Nm. Η BMW X4 xDrive35d επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Ο δίλιτρος diesel νέας γενιάς της BMW X4 xDrive20d (κατανάλωση πόλης/εκτός πόλης/ μικτού κύκλου: 5.8–5.4/5.1–4.8/5.4–5.0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 141–131 g/km) με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic θέτει πρότυπα στην οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές CO2.

Ο τετρακύλινδρος αποδίδει 140 kW/190 hp και ροπή 400 Nm.

 

BMW EfficientDynamics

Το ασυναγώνιστο τεχνολογικό πακέτο BMW EfficientDynamics ελαχιστοποιεί επίσης την κατανάλωση και τους ρύπους στην BMW X4. Περιλαμβάνει Auto Start Stop και λειτουργία coasting (με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο), Brake Energy Regeneration και on-demand λειτουργία περιφερειακών συστημάτων, διασφαλίζοντας αξιοσημείωτη περιβαλλοντική συμβατότητα με μέγιστη οδηγική απόλαυση. Προαιρετικά και για αύξηση της απόδοσης διατίθενται ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης τέταρτης γενιάς, που μειώνουν τις εκπομπές CO2 σε ορισμένες εκδόσεις της BMW X4 κατά 7 g/km επιπλέον.

BMW ConnectedDrive

Υπηρεσίες & Εφαρμογές και συστήματα υποστήριξης. Τα χαρακτηριστικά του BMW ConnectedDrive που διατίθενται για τη νέα X4 επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά την ηγετική θέση της BMW στη διασύνδεση οδηγού, οχήματος και έξω κόσμου. 

Από τα πλέον αξιόλογα στη νέα BMW X4 είναι η έγχρωμη BMW Head- Up Display, η αντιθαμβωτική λειτουργία μεγάλης σκάλας High Beam Assistant, και το σύστημα υποστήριξης Driving Assistant Plus που περιλαμβάνει Lane Departure Warning, Active Cruise Control με Stop & Go, προληπτική προστασία πεζών και ένα σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης Collision Warning, που ενεργοποιεί τα φρένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις. 

Τέλος, με προαιρετικές επιλογές των ConnectedDrive Services, οι οδηγοί  απολαμβάνουν καινοτόμες υπηρεσίες όπως Real Time Traffic Information (RTTI), Concierge Service και Remote Services. Facebook, Twitter, AUPEO! internet radio και μουσικές πλατφόρμες όπως Napster και Deezer έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί για χρήση στο αυτοκίνητο και εύκολη πρόσβαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα