Simul σημαίνει μαζί – Το κρυμμένο γαστρονομικό μυστικό της Αθήνας

Simul σημαίνει μαζί – Το κρυμμένο γαστρονομικό μυστικό της Αθήνας

Το νεοκλασικό στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους Αθηναίους με πιάτα που ετοιμάζει από τα πιο φρέσκα υλικά της εποχής

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του εστιατορίου SIMUL, με γεύσεις που βασίζονται στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας.

Το νεοκλασικό στην καρδιά της Αθήνας, πίσω από την Βασιλίσσης Σοφίας, επί της οδού Υψηλάντου με τη νέα σεζόν ενέταξε δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες. Προσαρμόζοντας το μενού στα διαθέσιμα και πιο εκλεκτά υλικά της εποχής, ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του έχουν επιλέξει καθημερινά αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά υλικά δημιουργώντας ένα μενού γεμάτο χρώμα και γεύσεις αναπάντεχα πρωτότυπες. Τα γλυκά της κάρτας του του SIMUL υπογράφει από φέτος ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Χρήστος Βέργαδος.

Από Carpaccio με ψάρι ημέρας, κινόα, εσπεριδοειδή και βασιλικό σε ένα ιδιαίτερο tartare γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά πάνω σε λαζάνι με μελάνι σουπιάς. Ή για τους πιο κλασικούς, μοσχαρίσιο tartare με σόγια, αγγούρι, παστέλι και μαγιονέζα wassabi. Φρέσκο τηγανητό χταπόδι με αγγούρι, αβοκάντο και τραγανή πανσέτα και κοχύλια γεμιστά με γαρίδες, μελάνι σουπιάς, κουρκουμά και άγρια χόρτα.

Το τέλος του ταξιδιού  υπογράφει γλυκά ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος  με επιλογές όπως: ~ Τάρτα passion fruit, μαρέγκες με ινδοκάρυδο και παγωτό καρύδα ~ Μους σοκολάτα με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb ~ Semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα