Γιουβαρλάκια, τα αντιοξειδωτικά

Γιουβαρλάκια, τα αντιοξειδωτικά

Η πιο γεμάτη και γευστική σούπα του χειμώνα έχει ένα όνομα

Είναι κλασική αξία… τα γιουβαρλάκια δεν είναι απλώς σούπα. Είναι φαγητό με τα όλα του. Αρωματικό, γευστικό και η επιτομή αυτού που λέμε σε άπταιστα “ελληνικά” comfort food. Μη φανταστείτε τίποτα δύσκολο, αρκεί να ακολουθήσετε τη συνταγή. Πρόκειται για πιάτο με ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού & 2 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Προετοιμασία

  1. Βάλτε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώστε καλά. Αλατοπιπερώστε και πλάστε γιουβαρλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
  2. Βάλτε σε κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό να πάρει βράση, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ρύζι. Αφού αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε προσεκτικά τα γιουβρλάκια. Χαμηλώστε τη φωτιά, αλατοπιπερώστε και σκεπάστε να σιγοβράσει το φαγητό για 15-20′ λεπτά.
  3. Χτυπήστε σε μπολ τα αυγά και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα πάρτε λίγο, λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας και γυρίστε αργά στα αυγά, ενώ ανακατεύετε ζωηρά. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία ώσπου να πάρουν θερμοκρασία και στη συνέχεια γυρίστε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε και αφήστε για 5′, 10′ λεπτά να ενωθεί η σούπα σας.
  4. Σερβίρετε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα