Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το νέο περιβάλλον χρήσης

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το νέο περιβάλλον χρήσης

Υποστηρίζοντας τον τρόπο που συναλλασσόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τα ψηφιακά συστήματα

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ωριμάσει, και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μικρά και μεγάλα προβλήματα κάνοντας τον τρόπο αλληλεπίδρασης πιο απλό και έξυπνο. Η τεχνητή νοημοσύνη σταδιακά γίνεται το νέο περιβάλλον χρήσης, υποστηρίζοντας τον τρόπο που συναλλασσόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τα ψηφιακά συστήματα. Η διαπίστωση περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Accαenture.

Η έρευνα Technology Vision περιγράφει αναλυτικά τον τρόπο -μέσω εξελίξεων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, του Internet of Things και της ανάλυσης των big data, με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν πλέον να αναπτύσσουν τεχνολογία, ικανή να μαθαίνει να σκέφτεται περισσότερο σαν ανθρώπινο ον, να εναρμονίζεται διαρκώς με τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Αυτή η ανθρωποκεντρική τεχνολογική προσέγγιση έχει θετικό αντίκτυπο για τις επιχειρήσεις, καθώς οι κορυφαίες εταιρείες θα μετατρέψουν τις σχέσεις τους από πάροχο σε συνεργάτη, προχωρώντας ταυτόχρονα σε εσωτερικό μετασχηματισμό.

Η αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων CVS Health παρουσιάζεται ως παράδειγμα εταιρείας που υιοθέτησε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. Η ειδική εφαρμογή της για κινητά, που είναι επίσης συμβατή με smartwatch, προσφέρει εξατομικευμένες υπενθυμίσεις στους πελάτες της για να παίρνουν τα φάρμακά τους, διατηρεί φωτογραφίες των συνταγών τους για να διευκολύνει την αναπλήρωση των φαρμάκων και διαβάζει την κάρτα ασφάλισής τους, ώστε οι φαρμακοποιοί να έχουν στη διάθεσή τους επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Για να επιτύχουν στη σημερινή ψηφιακή οικονομία, η οποία στηρίζεται στη λογική του οικοσυστήματος, οι επιχειρήσεις πρέπει να «βουτήξουν σε αχαρτογράφητα νερά», υποστηρίζει Accenture. Αντί να επικεντρώνονται αποκλειστικά σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, θα έπρεπε να σκέφτονται πιο σφαιρικά, θεσπίζοντας κανόνες και πρότυπα για εντελώς νέους επιχειρηματικούς κλάδους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα