Καταγγέλλει την ΠΝΠ για το δημοψήφισμα η Ν.Δ: Καταλύουν το κράτος δικαίου

Καταγγέλλει την ΠΝΠ για το δημοψήφισμα η Ν.Δ: Καταλύουν το κράτος δικαίου
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η σύντμηση των προθεσμιών ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή στις 5 Ιουλίου προκαλεί την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το θέμα συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση Σαμαρά- Γεννηματά

Η σύντμηση των προθεσμιών για το δημοψήφισμα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του στις 5 Ιουλίου, προκαλεί την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποια καταγγέλλει ως επικίνδυνο και ανεύθυνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καταλύει το κράτος δικαίου.

Σχετική δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

“Στις Δημοκρατίες όταν διεξάγονται εκλογικές διαδικασίες, ο λαός αποφασίζει με πλήρη ενημέρωση, ηρεμία και καθαρό μυαλό. Διαφορετικά οι εκλογές μετατρέπονται σε θεσμικό εκβιασμό. Αλλά οι μοιραίοι που μας κυβερνούν, αποφάσισαν να καταλύσουν το κράτος δικαίου, που υπήρξε μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης” δήλωσε ο κ.Καραγκούνης.

Χαρακτήρισε “αδιανόητο, με ΠΝΠ να αλλοιώνονται πάγιοι κανόνες διεξαγωγής εκλογών και δημοψηφισμάτων” και πρόσθεσε: “Τι κι αν υπάρχει Σύνταγμα, τι κι αν υπάρχουν προθεσμίες, τι κι αν υπάρχουν αρμόδια όργανα. Δε βαριέσαι. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα, για τον πιο επικίνδυνο και ανεύθυνο πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα.”

Νωρίτερα ο κ.Σαμαράς κατά τη συνάντηση του με την κ.Γεννηματά είχε δώσει μεγάλη έμφαση στο θέμα της ΠΝΠ, τονίζοντας παράλληλα ότι η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη. Η κ.Γεννηματά μιλώντας στη συνέχεια σε δημοσιογράφους σημείωσε πάντως ως προς τα περι ευρωπαϊκού μετώπου ότι “το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί αυτόνομη πορεία”.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προωθεί ΠΝΠ για τη σύντμηση των προθεσμιών του δημοψηφίσματος, ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του στις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έως απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να έχει υπογράψει τη σχετική ΠΝΠ, η οποία προβλέπει την σύντμηση των προθεσμιών προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Βάσει των κανονισμών, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων από την ημέρα επικύρωσης της απόφασης από την ελληνική Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα