Καυγάς Άδωνι – Πολάκη για άρσεις ασυλίας και ΚΕΕΛΠΝΟ

Καυγάς Άδωνι – Πολάκη για άρσεις ασυλίας και ΚΕΕΛΠΝΟ

«Τον έπιασα με την αίγα στην πλάτη. Έρχονται κι άλλα» είπε για τον κ. Γεωργιάδη ο Π. Πολάκης. «Είναι δειλός, κρύβεται πίσω από το άρθρο περί ευθύνης υπουργών» απάντησε ο Γεωργιάδης

Το αίτημα του Άδωνι Γεωργιάδη να αρθεί η ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης» απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποδεχόμενη σχετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του κοινοβουλίου και προκαλώντας νέα σκληρότατη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών.

Ο κ. Γεωργιάδης υπέβαλε μήνυση για όσα καταλόγισε ο κ. Πολάκης στον ίδιο και τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου περί διορισμών με «ραβασάκια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η υπόθεση έφτασε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία αποφάνθηκε, όμως, ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί σχετική ψηφοφορία αφού ο κ. Πολάκης κατέχει υπουργική θέση και τυγχάνει τις σχετικής προστασίας του Συντάγματος (άρθρο 86). Με την άποψη του Επιστημονικού Συμβουλίου συντάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής που απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργιάδης δεν πέτυχε τη στήριξη ούτε του συνόλου των βουλευτών του κόμματός του.

Πολάκης: Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας προκάλεσε νέα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών. «Δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» τόνισε ο κ. Πολάκης και διερωτήθηκε ρητορικά: «είναι δυνατόν να πάω εγώ στα δικαστήρια επειδή τον έπιασα με την αίγα στην πλάτη;»

Ο κ. Πολάκης προανήγγειλε, όμως, ότι έρχονται και νέες αποκαλύψεις για τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την θητεία του στο υπουργείο Υγείας. «Αυτά εδώ μπροστά σε αυτά που έρχονται είναι ψιλικοκό» είπε χαρακτηριστικά.

Άδωνις: Είναι δειλός ο Πολάκης

Σκληρή γλώσσα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας χρησιμοποίησε και ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος τον αποκάλεσε συκοφάντη, δειλό και του καταλόγισε ότι κρύβεται πίσω από το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.

Εντωμεταξύ η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να μην αρθεί η ασυλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου η οποία κατηγορείται ότι επιτέθηκε στον γιατρό Θ. Χάτζο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα