ΠΑΣΟΚ για μπλοκάκια: Να λύσουν το αλαλούμ που οι ίδιοι δημιούργησαν

ΠΑΣΟΚ για μπλοκάκια: Να λύσουν το αλαλούμ που οι ίδιοι δημιούργησαν
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου Eurokinissi

Συγκρότηση ομάδας εργασίας με τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων προτείνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βάλλοντας παράλληλα κατά της κυβέρνησης. Ειρωνικό tweet από τον Σταύρο Θεοδωράκη

Αντίδραση για τη ρύθμιση για τα μπλοκάκια ήρθε και από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συγκεκριμένα από την υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο., Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία τόνισε πως οι αλλαγές που προωθούνται θα έχουν σαν αποτέλεσμα περισσότερη ανεργία, μαύρη εργασία, και απώλεια πόρων για το δημόσιο προτείνοντας το Υπουργείο Εργασίας να συγκροτήσει ομάδα εργασίας με τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων “ώστε η κυβέρνηση να δώσει συνολική λύση στο αλαλούμ που η ίδια δημιούργησε”.

“Οι απασχολούμενοι με μπλοκάκια πλήττονται βάναυσα όχι μόνο από τον νόμο Κατρούγκαλου και τις μετέπειτα ακατανόητες και προβληματικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης.

Η δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε παύση της δραστηριότητάς τους. Η γραφειοκρατική διαδικασία για όσους απασχολούνται σε παραπάνω από έναν εργοδότες, αποτελεί αντικίνητρο ασφάλισης και οδηγεί σε απολύσεις.

Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ανεργία, μαύρη εργασία και βέβαια, απώλεια πόρων για το δημόσιο.

Έτσι όπως τα κατάφερε η ανίκανη αυτή Κυβέρνηση χάνουν όλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με μπλοκάκια,  οι επιχειρηματικές και το δημόσιο!

Και αντί να σοβαρευτούν και πάλι προτείνουν πρόχειρα μεταβατικά μπαλώματα: μείωση των εισφορών στο 10% για δύο μήνες εξήγγειλε σήμερα από ραδιοφώνου ο αρμόδιος Υφυπουργός.  

Αυτά δεν είναι λύσεις σε μια κατάσταση όπου κάνεις ασφαλισμένος δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει αύριο!

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να συγκροτήσει ομάδα εργασίας με τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων ώστε να δώσει συνολική λύση στο αλαλούμ που η ίδια δημιούργησε.” τονίζει σε δήλωσή της η κα.Χριστοφιλοπούλου.

Με μια ειρωνική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter επέλεξε να σχολιάσει το θέμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης γράφοντας “Εντός της ημέρας νέα ρύθμιση που θα εξηγεί την ρύθμιση που έγινε για να ρυθμίσει το νόμο για τα μπλοκάκια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα