Σαμαράς: Πραξικόπημα το δημοψήφισμα, Αρμαγγεδών και βιβλική καταστροφή το “όχι”

Σαμαράς: Πραξικόπημα το δημοψήφισμα, Αρμαγγεδών και βιβλική καταστροφή το “όχι”
Debade and vote in Greek Parliament on the referendum that announced by Prime Minister Alexis Tsipras, Greek people on July 5 have to approve or reject the bailout proposal submitted by Greece's creditors, Athens, on 27 June, 2015 / , 5 , , 27 , 2015 Nikos Libertas / SOOC

Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε προσωπικά τον Τσίπρα ότι οδήγησε σκοπίμως τη χώρα σε χρεοκοπία για να τη σύρει σε έξοδο από το ευρώ. Κάλεσε τους “Μένουμε Ευρώπη” να διαδηλώνουν καθημερινά

Πραξικόπημα χωρίς αντικείμενο πλέον μετά την απόφαση του Eurogroup χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα οτι οδήγησε σκοπίμως τη χώρα σε χρεοκοπία για να τη σύρει σε έξοδο από το ευρώ χάριν του λόμπι της δραχμής.

Κάλεσε μάλιστα τους “Μένουμε Ευρώπη” να διαδηλώνουν καθημερινά και ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ θα ψηφίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, γιατί το “όχι” ισοδυναμεί με έξοδο από ευρώ, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

“Ποιο δημοψήφισμα;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. “Ευρώπης ενώ η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα έξω απο την Ευρώπη. Ποιο δημοψήφισμα; Η διαπραγμάτευση τελείωσε, παράταση ζητήσαμε δεν πήραμε, η χώρα μας από την Τρίτη το βράδυ θα είναι χωρίς πρόγραμμα, οι δανειστές μας ήδη συζητούν το Plan B” πρόσθεσε.

Προσωποποίησε μάλιστα την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση αποκλειστικά στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για “κόστος αδράνειας Τσίπρα”, το οποίο για πέντε μήνες υπολογίζεται πάνω από 4 δισ ευρώ. Διερωτήθηκε δε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: “Με ποιους θα κάνετε έντιμη συμφωνία με το υπερπέραν; Και ποιος θα την εγκρίνει; Θα κάνετε πάλι δημοψήφισμα; “ και στη συνέχεια αναφερόμενος σε εκείνον στο τρίτο πρόσωπο είπε στους βουλευτές: “Δεν διαβεβαίωνε ο κ.Τσίπρας οτι δεν είχε λόγο για δημοψήφισμα μία κυβέρνηση που έχει νωπή λαϊκή εντολή; Τι έπαθε τώρα η λαϊκή εντολή; Μπαγιάτεψε;”

Ο κ.Σαμαράς αναρωτήθηκε στη συνέχεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: “Μήπως αυτή ήταν η επιδίωξη σας από την αρχή; Μήπως για αυτό προεκλογικά υποσχεθήκατε τόσα και μετεκλογικά χάσατε τόσο χρόνο; Μήπως για αυτό αφήσατε να ανέβει δυσβάσταχτα ο λογαριασμός, για να γίνει δυσβάσταχτη ακόμη και δική σας πρόταση; Μήπως από την αρχή εκεί το πηγαίνατε, να βγάλετε τη χώρα απο ευρώ με δύο κινήσεις, με εκλογές Ιανουαρίου που προκαλέσατε παίρνοντας την κυβέρνηση με ψέματα και ύστερα με το αδιέξοδο που δημιουργήσατε ως κυβέρνηση, να βγάλετε τη χώρα από το ευρώ;”

Υπενθύμισε άλλωστε στον κ.Τσίπρα ότι και ο ίδιος είχε αποδοκιμάσει το δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου και χαρακτήρισε άδικο να πρέπει να απαντήσει ο Ελληνας πολίτης σε ένα τέτοιο δίλημμα με ένα ναι ή ένα όχι.

Το “όχι” ισοδυναμεί με αυτοκτονία

“Το δημοψήφισμα εσείς το λέγατε, ισοδυναμεί με χρεοκοπία και έξόδο από το ευρώ, δεν πρέπει επομένως να γίνει, αλλά αν γίνει εμείς θα ψηφίσουμε όχι την οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά την παραμονή της χώρας στο ευρώ, γιατί το όχι ισοδυναμεί με έξοδο από το ευρώ, ισοδυναμεί με αυτοκτονία” συνέχισε.

“Δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία ένα δημοψήφισμα, που μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να γκρεμίσει όσα η χώρα έκτιζε επί 40 χρόνια” πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς, θέλοντας να αντιμετωπίσει το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης περί δημοκρατικής έκφρασής των πολιτών.

“Οδηγήσατε τη χώρα στη χρεοκοπία για να τη σύρετε εκτός ευρώ. Ο κ.Τσίπρας δε διαχειρίζεται το πρόβλημα, είναι το πρόβλημα” συνέχισε.

Σημείωσε δε ειρωνικά ότι “χαλάσατε τον κόσμο για τα 980 εκ ευρώ του mail Χαρδούβελη και τώρα αυτός ο πρωθυπουργός δημιούργησε την ανάγκη οκταπλάσιων μέτρων” προσθέτοντας “Ο κ.Τσίπρας είναι ο θύτης, όχι το θύμα”.

Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι διχάζει την ελληνική κοινωνία ανάμεσα σε μία κακή συμφωνία και την απόλυτη καταστροφή, γιατί όπως είπε η έξοδος από το ευρώ είναι η απόλυτη καταστροφή.

Το λόμπι της δραχμής και ο Αρμαγγεδών

“Οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι το λόμπι της δραχμής και αυτούς εξυπηρετείτε, Για την ελληνική κοινωνία όμως αυτό θα είναι Αρμαγεδδώνας, βιβλική καταστροφή”, δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αναρωτήθηκε επίσης αφού ο κ.Τσίπρας εισηγείται στο λαό το “όχι”, γιατί δεν πήγε να το πει στους ξένους μόνος του και έδωσε την εξής απάντηση: “Γιατί γνωρίζετε ότι το όχι σημαίνει χρεοκοπία και έτσι σέρνετε το λαό να αποφασίσει ένα όχι χωρίς να του λέτε τι σημαίνει. Γιατί αυτό σχεδιάζατε εξαρχής να σύρετε το λαό στην έξοδο από το ευρώ για να ικανοποιήσετε την ιδεοληψία σας”

Ο κ.Σαμαράς επανέλαβε την πρόταση για μία μεγάλη συνεννόηση ώστε να παραμείνει η χώρα στον ευρωπαϊκό δρόμο, είπε όμως στον κ.Τσίπρα ότι αυτό “θα γίνει και χωρίς εσάς, η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη και το ευρώ, δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει μαζί σας”. Και κάλεσε όλες τις φιλοευρωπαικές δυνάμεις της χώρας να σταματήσουν αυτή την καταστροφή, αλλά και “το λαό που συμμετείχε στο Μένουμε Ευρωπη, να εκφράσει καθημερινά , με τρόπο ειρηνικό και αποφασιστικό, την αντίθεση του σε αυτό το πραξικόπημα.”

Σχολίασε δε απευθυνόμενος για αλλη μία φορά προσωπικά στον πρωθυπουργό: “Πραξικόπημα επιχειρήσατε, αλλά χωρίς αντικείμενο πλέον. ‘Εβγαλαν την Ελλάδα απο το Eurogroup, έρχεται το plan B κι εσείς συζητάτε μία πρόταση που είχε γίνει στο plan A”.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα