Ο γαλάζιος τρωικός πόλεμος ζήτημα χρόνου: Χρησμοί, διάδοχοι και αναζητήσεις

Ο γαλάζιος τρωικός πόλεμος ζήτημα χρόνου: Χρησμοί, διάδοχοι και αναζητήσεις
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ// ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δύο γραμμές στο εσωκομματικό μέτωπο κατά Σαμαρά, ενώ την ένταση εντείνει η απόφαση να μη δοθεί καν λόγος στους βουλευτές κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ αύριο. Τα στελέχη αναμένουν και τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

Παρά την ευρεία δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προς την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, όλοι οι παίκτες του εσωκομματικού παιχνιδιού προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής. Τι όμως αναμένουν ακριβώς;

Οι επίδοξοι διάδοχοι συμπεριφέρονται όπως οι Αχαίοι που είχαν λάβει χρησμό ότι όποιος πατήσει πρώτος τη γη της Τροίας θα πέσει νεκρός: Ο καθένας περιμένει από κάποιον άλλο να κάνει το πρώτο βήμα με το ρίσκο να “καεί” ή έναν πολυμήχανο Οδυσσέα να ξεγελάσει τον Πρωτεσίλαο πατώντας εκείνος πρώτος πάνω στην ασπίδα.

Οι βουλευτές φοβούνται από την πλευρά τους ότι σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές άμεσα και εφόσον ο κ. Σαμαράς επί του παρόντος παραμένει χωρίς αδιαμφισβήτητο διάδοχο, θα μείνουν εκτός λίστας. Ενδεχομένως αυτός είναι και ένας λόγος, που ενώ επιβεβαιώθηκε χθες ότι στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη δε θα δοθεί ο λόγος στα μέλη αυτής (με την υπόσχεση για δεύτερη σύγκληση στο νεφελωδώς άμεσο μέλλο) και ενώ η απόφαση αυτή

(που χρεώνεται από ορισμένες πηγές στους Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιώργο Μουρούτη) έχει προκαλέσει οργή στους βουλευτές, δε φαίνεται να έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον κίνημα, που να ζητήσει παρέμβαση και συζήτηση.

Οι αναμένοντες προβάλλουν και την ανάγκη να φανεί πρώτα ποιο θα είναι το αντιπολιτευτικό στίγμα που θα δώσει ο κ.Σαμαράς κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η διαδικασία πιθανότητα θα ξεκινήσει σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το Σάββατο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία της Δευτέρας. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εάν ο Μεσσήνιος επιμείνει στη μέχρι τώρα γραμμή, θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο και θα συνεχίσει να φθείρεται.

Στην πραγματικότητα εκπρόσωποι όλων των γαλάζιων τάσεων συμφωνούν ότι η αμφισβήτηση του κ.Σαμαρά είναι θέμα χρόνου. Σε αυτό που διαφωνούν είναι πότε ακριβώς θα έλθει το πλήρωμα αυτού του χρόνου.

Η μία γραμμή υιοθετεί τη θεωρία του ώριμου φρούτου για την οποία έχει γράψει το news247, εκτιμώντας μάλιστα ότι δε θα αποδειχθεί η σημερινή κυβέρνηση αριστερή παρένθεση. Σύμφωνα με αυτή τη λογική την οποία υποστηρίζουν πρωτοκλασάτοι με λόγο στην κομματική βάση, ο κ.Σαμαράς θα φθαρεί με μαθηματική ακρίβεια, ενώ στο μεταξύ θα έχουν γίνει οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα.

Πλέον όμως κερδίζει έδαφος και μία άλλη άποψη, που τάσσεται υπέρ της επίσπευσης των εξελίξεων, όχι πάντως προτού διαφανεί στις αρχές Μαρτίου η κατάληξη της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων. Όσοι την υποστηρίζουν εκτιμούν ότι ακόμη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πέσει, η κατάσταση για τη Ν.Δ θα είναι πολύ δύσκολη εάν δεν ανασυνταχθεί σε επίπεδο πολιτικών και προσώπων.

Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής οι δελφίνοι δεν έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να θέσουν το πλαίσιο της διαδοχής ή για να συμφωνήσουν ποιος θα κάνει στην άκρη, αν και γίνονται επί μέρους διεργασίες (όπως αυτή που αποκάλυψε το news247 με Μητσοτάκη- Δένδια- Χατζηδάκη και “μπόνους” την Όλγα Κεφαλογιάννη, την οποία “έσπασε” ο κ.Σαμαράς). Δεν έχει επίσης συμφωνηθεί εάν και μέχρι ποια γενιά θα τηρηθεί η “γαλάζια επετηρίδα”, δηλαδή σε ποια ηλικιακή “φουρνιά” θα αναζητηθεί η λύση. Για να δρομολογηθούν τέτοιες εξελίξεις απαιτείται άλλωστε και ένα πρόσωπο ικανό και αποφασισμένο να παίξει το ρόλο του Νέστορα.

Έτσι παρά το βαρύ κλίμα για τον κ.Σαμαρά εκείνος δίνει μέχρι στιγμής τον τόνο και κερδίζει χρόνο, ελπίζοντας να επανέλθει δυναμικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα