Γαλλία: Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν με μαχαίρι σε εβραϊκή κοινότητα

default image

Το περιστατικό συνέβη στη Νίκαια, χωρίς ευτυχώς να οδηγήσει στα χειρότερα. Οι τρεις στρατιωτικοί έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από κινητή μονάδα

Τρεις στρατιωτικοί επιφορτισμένοι με τη φύλαξη εβραϊκής κοινότητας δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Νίκαιας το πρωί της Τρίτης. Ένας εξ’ αυτών τραυματίστηκε στο χέρι, ενώ άλλος στο πρόσωπο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με όχημα περίθαλψης που έφτασε στην περιοχή. Η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι σοβαρή, όπως επισημαίνουν οι αρχές που ανέφεραν πως συνέλαβαν τον δράστη.

Ο υπεύθυνος της επίθεσης είχε στην κατοχή του δύο μαχαίρια, χρησιμοποιώντας όπως φαίνεται το ένα και συνελήφθη χάρη στις πληροφορίες που έδωσαν στην αστυνομία εργαζόμενοι στο τραμ. Οι άνθρωποι του στρατού βρίσκονταν έξω από το εβραϊκό εκκλησιαστικό συμβούλιο στα πλαίσια του σχεδίου Βιζιπιράτ, το οποίο εκπόνησε η γαλλική κυβέρνηση για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία μετά τα γεγονότα στο Παρίσι. 

Περισσότεροι από 10χιλ. στρατιώτες έχουν επιστρατευτεί, οι μισοί από τους οποίους βρίσκονται σε σημεία στόχους στην ευρύτερη ζώνη του Παρισιού, όπως σημεία θρησκευτικής λατρείας – εβραϊκές συναγωγές, τζαμιά – σχολικά συγκροτήματα και επιχειρήσεις Τύπου.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί καταδίκασε την ενέργεια και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του ατόμου που συνελήφθη. “Η επίθεση στους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας είναι μια συμβολική πράξη, την ίδια μέρα που τιμάμε του νεκρούς από το τραγικό περιστατικό στην Ισπανία. Η επίθεση γίνεται ενάντια σε όλους μας”.

Πηγή: 20minutes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα