Έρευνα για προμήθειες στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Έρευνα για προμήθειες στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ πρ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ // ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος γιατρών και υπαλλήλων του νοσοκομείου για υπερκοστολογημένα αναλώσιμα υγείας. Η ζημία υπολογίζεται περίπου 3,2 εκατ. ευρώ

Στο “στόχαστρο” της Δικαιοσύνης μπήκαν έξι μεγαλογιατροί αλλά και οκτώ στελέχη του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, όπου εξετάζεται ακόμη μία υπόθεση υπερκοστολογημένων αναλώσιμων υγείας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε σε βάρος των 14 αυτών προσώπων ποινική δίωξη για κακούργημα που επισύρει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι προμήθειες είχαν σαν αποτέλεσμα να ζημιωθεί σε μια τριετία το Δημόσιο (2007 έως 2009) με τουλάχιστον 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διαδικασίες προμήθειας χαρακτηρίζονται αδιαφανείς αφού γίνονταν με απευθείας ανάθεση και χωρίς σύμβαση με τεράστιο προφανώς κέρδος των εμπλεκομένων και αντίστοιχη ζημία του Δημοσίου.

Η Δικαιοσύνη διενήργησε προκαταρκτική έρευνα για περίπου ένα χρόνο, προτού ασκήσει διώξεις κατά γιατρών και υπαλλήλων του νοσοκομείου. Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση από κοινού τελεσθείσα, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Την υπόθεση θα αναλάβει πλέον ανακριτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα