Έρευνα για το θάνατο κρατουμένου στο Δομοκό

Έρευνα για το θάνατο κρατουμένου στο Δομοκό
ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ Ευρωκίνηση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την ιδιότητα του κατ' επείγοντος, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι η αιτία ήταν παθολογική

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου ενός Έλληνα κρατουμένου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο 52χρονος κρατούμενος στις κοινές πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος και όχι στις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης πέθανε αιφνιδιαστικά από παθολογικά αίτια. Παρ’ όλα αυτά κατά την έρευνα να εξεταστεί το ενδεχόμενο ευθυνών κατά των αρμοδίων.

Ο έγκλειστος εξέτιε ποινή 25ετούς κάθειρξης για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών κατά συρροή.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος, εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον αιφνίδιο θάνατο του κρατουμένου και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του. Το υπουργείο επισημαίνει ότι αναμένεται η ολοκλήρωση από το ΑΣΕΠ νόμιμων διαδικασιών για την πλήρωση δύο θέσεων μόνιμων γιατρών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και άμεσα θα ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα