Μία νέα πατέντα φουντώνει τις εικασίες για το επόμενο iPhone

Μία νέα πατέντα φουντώνει τις εικασίες για το επόμενο iPhone

Και φήμες για την παρουσίαση γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας από την Apple, σε συνεργασία με την Carl Zeiss

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Ο επετειακός χαρακτήρας που οι περισσότεροι προσδίδουν στο επόμενο iPhone -το οποίο λογικά θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο- αφού πρόκειται για το δέκατο κατά σειρά μοντέλο από την παρουσίαση του αρχέτυπου, ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών γύρω από το τι τελικά σκοπεύει να κάνει η Apple.

Η πρόσφατη κατοχύρωση μιας πατέντας, για το γυάλισμα κεραμικών υλικών με τη χρήση λέιζερ, έχει εξάψει εκ νέου τη φαντασία των fan boys. Και έχει φουντώσει τις εικασίες ότι το επόμενο (ή κάποιο από τα επόμενα μοντέλα) θα χαρακτηρίζεται από την εκτεταμένη χρήση διάφανου κεραμικού, δηλαδή κρύσταλλου ζαφειριού ή κάποιου άλλου αντίστοιχου υλικού, πολύ υψηλής ανθεκτικότητας.

Το κρύσταλλο ζαφειριού είναι τρεις φορές πιο σκληρό από το ορυκτό και είκοσι φορές σκληρότερο από το ακρυλικό. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην υψηλή ωρολογοποιία. Η Apple το χρησιμοποιεί ήδη για την προστασία της οθόνης του Apple Watch Series 2, στην έκδοση με ατσάλινη και κεραμική κάσα.

Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που συνοδεύουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη πατέντα, κρύσταλλο ζαφειριού καλύπτει τόσο την εμπρός, όσο και την πίσω όψη ενός iPhone και παράλληλα προστατεύει τον φακό της κάμερας και το κεντρικό πλήκτρο. Μια τέτοια επιλογή θα αναβάθμιζε σημαντικά την αντοχή της συσκευής, κάνοντας ίσως περιττή τη χρήση προστατευτικής θήκης.

Και καθώς, όπως συνήθως, η φημολογία γύρω από την Apple και τα επόμενα προϊόντα της δεν έχει τελειωμό, ο Robert Scoble (εξιδεικευμένος στον συγκεκριμένο τεχνολογικό τομέα) ανέφερε ότι η εταιρεία από το Κουπερτίνο συνεργάζεται με την Carl Zeiss, προκειμένου να παρουσιάσει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, πιθανότατα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017. Ο ίδιος προέβλεψε ότι θα πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ ζευγάρι γυαλιών, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Η Carl Zeiss έχει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων το VR One Plus, ένα VR headset το οποίο προϋποθέτει τη χρήση ενός smartphone και μοιάζει με άλλες αντίστοιχες υλοποιήσεις, όπως το Samsung Gear VR ή το Google Daydream.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα