Συνάντηση Αναστασιάδη – Ολάντ στην Λάρνακα

default image

Τριανταπεντάλεπτη συνάντηση είχαν απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι Πρόεδροι της Κύπρου και Γαλλίας, κύριοι Αναστασιάδης και Ολάντ

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ, στην αίθουσα επισήμων στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο κ. Ολάντ, έφθασε στην Κύπρο στις 7.25μμ, με στρατιωτικό ελικόπτερο από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaule που βρίσκεται στη Μεσόγειο και παρακάθεται αυτή την ώρα σε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

H συνάντηση των δύο αντρών που διήρκεσε 35 λεπτά, ολοκληρώθηκε στις 20.00.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, του Υπουργού Αμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου και του Υπουργού Αμυνας της Γαλλίας κ. Jean-Yves Le Drian.

Σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ, Ολαντ και Αναστασιάδης, προχώρησαν σε συνεννόηση για τις συντονισμένες επιχειρήσεις των γαλλικών αρχών κατά των τζιχαντιστών, από την Κύπρο. H επίσκεψη γίνεται δύο μέρες πριν αρχίσει ο 1ος γύρος των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία η οποία είναι πρώτη χώρα που ενώνει τις δυνάμεις της με τις Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα της Συρίας, πλήττοντας στόχους των Τζιχαντιστών.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, έφθασε στις 3.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με στρατιωτικό ελικόπτερο, και αφού είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με το Γάλλο Πρέσβη στην Κύπρο, αναχώρησε για το αεροπλάνοφόρο Charles De Gaulle.

Σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, κατά την επίσκεψη του στο αεροπλανοφόρο, συναντήθηκε με τα μέλη του πληρώματος. Στο αεροπλανοφόρο, υπηρετούν 1900 αξιωματικοί και στρατιώτες. Μεταφέρει 38 αεροσκάφη, ενώ συνοδεύεται από επιθετικό υποβρύχιο, φρεγάτα, πλοία ανεφοδιασμού και αεροσκάφος παρακολούθησης.

Το αεροπλανοφόρο στάλθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα λίγο έξω από τη Συριακή ακτή, λίγες μέρες μετά την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

(Πηγή: sigmalive)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα